3.789
69

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Galliano en Frits Wester

Hoe ziet vleesgeworden onbenul eruit? Als Frits Wester.

Bij Pauw & Witteman kwam het onderwerp John Galliano & zijn antisemitische uitspraken aan de orde. Waar ging het om? Galliano, de artistieke ziel van mode-imperium Dior, is, starnakel zat en waarschijnlijk doorgesnoven, van zijn voetstuk gedonderd door antisemitisch gescheld in een openbare ruimte. Zijn ‘optreden’ is opgenomen, op You Tube gezet en heeft tot grote consternatie geleid. O.a. bij Oscarwinnares Nathalie Portman, die weigerde zijn creaties nog verder te dragen. En natuurlijk bij zijn ‘huis’ Dior, waar hij op staande voet is ontslagen. Dit alles was groot nieuws. Modejournaliste Karin Kuiper lichtte de affaire zo goed en zo kwaad als het ging toe.

Aan tafel zat ook Frits Wester, die stomverbaasd was over het feit dat de kwestie-Galliano zulk groot nieuws was. Want Galliano, wie was dat nou helemaal. Nooit van gehoord, en niemand (‘zoals we hier zitten’) had daar ooit van gehoord, en de wereld stond in brand, en de kranten stonden vol met een kwestietje rond een totaal onbekend mannetje! Een modetype uit Parijs, waar ging dat in ’s hemelsnaam over???

Frits Wester weet niets van mode, of van kunst, dat werd wel duidelijk. Dat Galliano een maestro is in de mode- kunstwereld, dat hij bij kenners wereldberoemd is, dat mode een respectabele tak van kunst is, Frits Wester had geen idee.

Als een topsporter zoiets zou flikken als Galliano, of een Nederlandse politicus, of een captain of industry, zou ook Frits Wester zich achter zijn blote oren krabben. Frits Wester had een opgetrokken neus over iets onbeduidends als mode. Hij zat te oreren als een echte Henk die thuis een Ingrid had zitten.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)