1.295
48

Oprichter Stichting Skizzle Nederland

Jeffrey Arenz is een 18-jarige student die zich inzet voor kinderen die worden gepest. Hij is zelf heel erg gepest en richtte daarom de stichting Skizzle Nederland op om andere kinderen te helpen. Ook is hij te zien in de jeugdserie Vrijland

Geachte minister-president, kom ook op voor gepeste kinderen

Aan mijn leraar had ik ook niets, want die begon gewoon keihard te lachen toen ik midden in de klas in mijn buik werd getrapt

Geachte Minister-President, Mijn naam is Jeffrey Arenz, ik ben een 18-jarige Nederlandse jongen uit Beuningen. Ik schrijf u deze brief omdat ik heel erg bang ben. Bang voor wat mij en vele andere nog staat te wachten.

Vanaf de eerste klas van de middelbare school heb ik te maken met ernstige pesterijen. Toen ik twaalf was, ben ik op school gigantisch gepest door twee jongens. Dagelijks werd ik door hun in elkaar geslagen, ze trokken mij aan mijn haren en sloegen mij met schoolboeken. Ik was zo bang, dat ik er echt met niemand over durfde te praten. En aan mijn leraar had ik ook niets, want die begon gewoon keihard te lachen toen ik midden in de klas in mijn buik werd getrapt. Ik had zoveel pijn, dat ik nog maar amper kon lopen en lag dus op de grond. De leraar ging toen vervolgens (nadat hij mij keihard uitlachte) gewoon verder met de les. En de rest van de klas, deed helemaal niets!

In die tijd heb ik diverse pogingen gedaan om een einde aan mijn leven te maken, maar dit kon ik niet. Diep in mij zat nog hoop, hoop op verbetering. Ik hoopte dat er ooit iemand zou komen die mij ging helpen. Behalve mijn ouders, is er in die tijd niemand geweest die mij heeft geholpen.

Helaas ben ik niet de enige persoon, die deze enorme ellende moet meemaken. Er zijn in Nederland vele kinderen die dagelijks gepest en/of bedreigd worden. Denk aan Tim Ribberink die onlangs een einde aan zijn leven heeft moeten maken, maar ook aan al die tientallen anderen waarvan de namen nog nooit genoemd zijn in de media. Het zijn niet maar tien kinderen die bang zijn omdat ze gepest worden, maar duizenden. Duizenden kinderen durven niet naar school en zijn bang. Duizenden kinderen hebben hulp nodig.

En die hulp wil ik ze geven, omdat ik weet hoe erg het is om gepest te worden. Daarom heb ik de Stichting Skizzle Nederland opgericht, waar kinderen die gepest worden/werden terecht kunnen met hun verhaal en vragen. Een stichting die naar ze luistert. Wij willen ze helpen! Maar met een stichting zijn we er niet. We moeten als land opstaan en zeggen dat het zo niet langer kan. We moeten niet alleen roepen “je mag niet pesten”, want het gebeurt toch wel. We moeten het aanpakken!

Daarom vraag ik u vriendelijk of u naar mijn verhaal wilt luisteren. Maak alstublieft tien minuten van u kostbare tijd voor mij vrij. Laat mij ook trots zijn op Nederland en geef die duizenden kinderen een kans. Laten we samen kijken of er oplossingen gevonden kunnen worden en of we er iets tegen kunnen doen. Want zolang wij niet opkomen voor onszelf, zullen anderen zich wel met ons bemoeien.

Ik hoop een reactie van u te ontvangen. Mocht u niet reageren, dan geef ik de hoop niet op. Want ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die wel naar mijn verhaal willen luisteren en willen zoeken naar een oplossing. Want als jij niet voor een ander opkomt, wie denk je dan dat er voor jou opkomt wanneer je het nodig hebt?

Met vriendelijke groet,

Jeffrey Arenz
Een bezorgde student

Opmerking voor lezers: Zijn er vragen over deze brief, neem dan contact op met
mij. Dit kan door te mailen naar info@skizzle.nl 

Geef een reactie

Laatste reacties (48)