5.375
85

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Gediscrimineerd? Ga vooral stemmen, maar niet op Denk

Hoe wil je nog serieus genomen worden door de politieke partijen en medelanders als je niet gaat stemmen? Wie wil nog luisteren naar jouw verhaal over discriminatie, etnisch profileren en racisme?

cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Het kan alle kanten op gaan bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart. Moeten Nederlandse inwoners met een migratieachtergrond of met de islamitische religie zich zorgen maken als de PVV de grootste partij wordt en Geert Wilders de nieuwe leider van dit mooie land? Is het te realiseren wat hij allemaal roept en twittert? Kan hij inderdaad een deel van de moslims het land uitzetten, moskeeën sluiten en de Koran verbieden? Ik denk niet dat het zo ver komt, want we hebben te maken met nationale en internationale regels. We hebben een rechtssysteem dat de belangen van de inwoners van dit land beschermt.

Moeten met name PVV-aanhangers zich zorgen maken als we straks een linkse regering krijgen? Ik denk van niet, want ik heb nog geen linkse politicus gehoord die aanhangers van de PVV het land wil uitzetten. Maar Wilders zegt dat wel en dat is een cruciale vraag die de PVV-aanhangers zich kunnen stellen.

De extremistische en islamitische rechtse groep Denk probeert over de rug van Turken en Marokkanen te scoren. Maar wát maakt dat jongeren die hier geboren en getogen zijn en die de taal goed beheersen, die eerder Nederlander zijn dan Turk of Marokkaan, zich zouden willen verbinden met Denk? De Denk-mannen spelen een gevaarlijk spelletje om opnieuw hun plek te krijgen in de Tweede Kamer. Zij vallen andere Nederlandse politici met een migratieachtergrond aan door ze vals te beschuldigen en hen zwart te maken. Denk maakt nepaccounts aan en verspreidt leugens, beweert zelfs dat artsen bij oudere allochtonen ‘de stekker er eerder uittrekken’.

Vrijdag zag ik een jongen en een meisje op tv in een uitzending van De Nieuwe Maan. Ze zijn niet van plan te gaan stemmen, want ze hebben geen vertrouwen in de politiek en de democratie. Op Radio 1 hoor ik dat bijna 75 procent van de jongeren met een migratieachtergrond niet gaat stemmen.

Hoe wil je nog serieus genomen worden door de politieke partijen en medelanders als je niet gaat stemmen? Wie wil nog luisteren naar jouw verhaal over discriminatie, etnisch profileren en racisme? Is het niet juist tijd om uit je slachtofferrol te komen en wel te gaan stemmen?

Besef je dat je je laat misbruiken door de Denk-groep? Wat wil je er zelf aan doen om de band tussen jou en dit land nog meer te verbeteren en versterken? Hoe komt het dat je massaal stemt op de politieke partijen in het land van je ouders en in je eigen land weigert te stemmen? Wat maakt jouw band met Erdogan en zijn ondemocratische systeem zoveel sterker dan die met de politici en het democratische systeem in jouw Nederland? Hoe kun je zo pro-Erdogan zijn en in Nederland klagen over discriminatie en racisme?

Stem je op 15 maart 2017 niet, dan moet je ook niet meer zeuren en je als slachtoffer opstellen.


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (85)