2.372
34

Journalist / Programmamaker

Hasna El Maroudi (Rotterdam, 1985) is co-founder van Magazine Lilith. Ze is journalist, columnist, programmamaker en presentator. Hasna werkt o.m. voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1. Ook is ze het presentatiegezicht van de Vers Beton Live show. Eerder was ze redacteur bij Joop.nl. Hasna’s werk is o.m. gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw, The Huffington Post en Der Spiegel.

Geer redt het land

Het gaat ontzettend slecht met ons prachtland, maar gelukkig hebben we jou, Geer

Lieve Geer,

Wat was ik blij om te lezen dat ook jij je druk maakt over ons Nederland. En dat ook jij inziet dat die clowns daar in Den Haag verkeerde keuzes hebben gemaakt en dat maar blijven doen. Het gaat ontzettend slecht met ons prachtland, maar hunnie in ’t Haagse blijven maar met geld smijten alsof het niets is.

Ze hadden eindelijk de kans om een aantal tanks van de hand te doen en flink wat poen binnen te scheppen, maar wat doen ze? Twijfelen en draaien. Zolang zelfs dat ze uiteindelijk van Indonesië een ‘toedeledokie’ kregen. Die geven hun geld wel ergens anders uit. Graag of niet. Zo schiet het natuurlijk niet op! Die tanks stonden toch maar binnen te verroesten, zie ze nu nog maar te verkopen. Dat ze misschien wel ingezet zouden worden tegen de burgers op Papoea kan ons toch niet verrotten? Het is overal oorlog!

En maar geld blijven uitgeven alsof het niets is. Miljóenen worden zo overgemaakt naar de rekeningen van corrupte leiders onder de noemer ‘ontwikkelingssamenwerking’. En zij maar lachen daar in Afrika. Ja, ok, kindersterfte in Burkina Faso neemt wel af omdat de mensen daar wordt geleerd waarom ze malarianetten moeten gebruiken, maar konden ze dat zélf niet verzinnen? Waarom moet dat van óns geld?

En dan de EU! Onze regering pompt geld in failliete landen terwijl we zelf ook een tekort hebben dat we moeten oplossen. We kunnen het geld hartstikke goed zelf gebruiken, maar nee hoor, wij moeten weer zonodig solidair doen. Laat die eurozone gewoon uit elkaar klappen en geef ons onze gulden nou maar gewoon terug. Iedereen ruimt zijn eigen zooi maar op.

Geer, ik ben het helemaal met je eens. Het is tijd dat we onze ogen openhouden, anders gaan we er weer met boter en suiker in. En iedereen weet: van boter en suiker word je dik. Dat moeten we met z’n allen niet willen. Ging je maar de politiek in. Geer & Geert redden het land. Wat een kijkcijfers zou dat opleveren.

Groetjes,

Hassie

Dit is een reactie op het artikel ‘Links gelul’ van Gerard Joling

Geef een reactie

Laatste reacties (34)