Laatste update 22:59
75.033
264

Wat ik heb geleerd van een avondje bij Pauw

Jeroen, Ed, bedankt voor de lessen!

Het zal u niet ontgaan zijn: gister schoof ik bij Jeroen Pauw aan om te vertellen over de bedreigingen die ik heb ontvangen en het feit dat ik door een (media) hetze van extreem rechts al anderhalve week ondergedoken zit. Althans, dat was volgens de redactie de opzet. In feite mocht ik mij vooral gaan zitten verdedigen voor een paar oude tweets die ik geplaatst heb. Tweets, die niet eens de initiële bedreigingen tegen mij hebben veroorzaakt (dat was het schrijven van dit artikel). Kritische vragen stellen is natuurlijk prima in een praatprogramma (stel je voor dat je Pauw zijnde weer als linkse kerk geframed wordt). Maar een ‘Goh, Anne Fleur, hoe gaat het nu?’ had er best af gemogen, Jeroen. Overigens was het al met al door de bijdragen van Ed en Jeroen best een leerzame uitzending. Dus, wat ik heb geleerd van een avondje bij Jeroen Pauw aan tafel:

– Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor rechts. Dat Geert Wilders bedreigd wordt is heel erg zielig, maar als ik (of elk ander links persoon) bedreigd word is dat vooral mijn eigen schuld.
– ‘Bezorgde burgers’ bestaan alleen op rechts. Op links zijn uitgesprokenen vooral gevaarlijk. Zo liet Pauw de ‘AZC-aanvallers’ uit Enschede wel hun uitgebreide motieven toelichten.
– De dood van Pim Fortuyn maken elke eerdere actievormen tegen hem verdacht. Een taart gooien staat gelijk aan moord.
– Als het om bedreigingen gaat (en je gedrag op sociale media), weten witte mannen vooral hoe dat komt en hoe je je wel hoort te gedragen
– De macht om het publieke debat te beïnvloeden (en eventuele hetzes te creeën) ligt blijkbaar vooral bij 22-jarige twitteraars, niet bij politici met gevaarlijke ideeën.
– Dat vooral vrouwen en minderheden te maken krijgen met buitensporige kritiek op hun publieke uitlatingen is ‘allemaal leuk en aardig’ maar je moet je gewoon gedragen.
– Een dubbele moraal is gewoon oké.

Bedankt voor de lessen.

Geef een reactie

Laatste reacties (264)