1.272
10

Columnist

Kevin Levie (1986) schrijft over politiek en technologie. Hij is actief binnen links van links en was eerder o.a. voorzitter van de SP Rotterdam. Hij woont in Amsterdam en werkt als ZZP'er in de ICT.

Permanent gemedieerd

Soms heb ik de neiging erin mee te gaan, en uit reflex op vakantie of bij een optreden dezelfde foto te maken als iedereen. En dan erger ik me aan mezelf

Foto: Kevin Levie

Deze foto maakte ik onlangs bij een concert. Dit is nu altijd het uitzicht van iedereen bij ieder soort podium: mensen die niet hun handen in de lucht steken uit enthousiasme, maar omdat hun telefoon het dan beter kan zien. Tegenwoordig doen ook bejaarden het: die zijn nog erger, omdat ze niet weten hoe hun flits uit moet. Ieders werkelijkheid permanent gemedieerd, iedere activiteit bezien vanuit hoe leuk hij het doet in de appgroep of op sociale media.

Soms heb ik de neiging erin mee te gaan, en uit reflex op vakantie of bij een optreden dezelfde foto te maken als iedereen. En dan erger ik me aan mezelf. Niet alles wat je doet hoeft vastgelegd, en je leven is niet pas boeiend als het likes krijgt. Ik vind het leuk soms dingen te posten die voor mijzelf belangrijk zijn, of waarvan ik vind dat ze enige fotografische waarde hebben. Maar verder kijk ik liever gewoon rechtstreeks naar de wereld om me heen – voor zover ik die nog kan zien tussen de armen door.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)