955
13

Voorzitter PINK!, jongerenafdeling PvdD

Pablo Moleman is voorzitter van de jongerenafdeling van de Partij voor de Dieren, PINK!. Daarnaast studeert hij Biologie in Amsterdam en probeert tussen de colleges door de wereld te verbeteren. Hij komt op voor de rechten van mensen en andere dieren. Als vrijwilliger is hij onder meer actief bij Stichting Varkens in Nood, het WNF, Amnesty, de Wereldwinkel VU en ICCO.

Gerda, de schone schijn van LNV

PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, ziet weinig glans in het beleid van minister Verburg

Wie nog betwijfelt dat onze demissionaire minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het beste met ons land voor heeft, leze haar fonkelnieuwe glossy: de Gerda. Stoer staat ze op de cover met zweepje en leren handschoenen. Wie vreest dat het hier gaat om persoonsverheerlijking, stelt zij gerust: echte glamour vindt men bij de landbouw, natuur en het voedsel in Nederland. Dit danken wij aan het jubilerende ministerie en dat is waar het in de Gerda allemaal om draait.

PINK!, de politieke jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, heeft het landbouwbeleid van de minister de afgelopen jaren gevolgd en bespeurde weliswaar veel wrijving, maar weinig glans. In de hoop de burger een completer beeld te geven van het beleid van minister Verburg, doet PINK! een aantal redactionele suggesties.

Recept: thuis zelf antibioticacocktails maken
Het buitensporige gebruik van antibiotica in de veehouderij vormt een gevaar voor de volksgezondheid. Het ministerie verzuimt hiertegen stappen te ondernemen, zoals ook gisteren in de Tweede Kamer weer bleek tijdens het vragenuurtje.

Reisspecial: knusse groepsreis door Europa
Speciaal voor varkens biedt de Gerda zeer aantrekkelijk geprijsde reizen door heel Europa, en binnenkort zelfs naar China. Groepsaccommodatie in een vrachtwagen is inbegrepen, voldoende water, voedsel en rust zijn dat niet.

Modereportage: bonte zomer
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil het fokken van nertsen voor bont verbieden. De minister verleidt hen gekleed in de nieuwe zomercollectie van Frans Molenaar tot een andere keuze.

Broodje paling: Op = Op!
Het Nederlands Visbureau voert al enige tijd campagne ter bevordering van de visconsumptie. Lezeressen kunnen met behulp van de speciale actiecoupon bij de viswinkel een gratis broodje paling halen. Maar wees er snel bij, want op is in dit geval ècht helemaal op!

Fotoreportage: gezonde geiten in de wei
Tijdens de massale ruimingen van geiten als gevolg van de Q-koorts was het de media niet toegestaan om foto’s te nemen of boeren te interviewen. De burger mag niet te veel lastiggevallen worden met misselijkmakende beelden van overheerlijke dieren. Als alternatief brengt de Gerda een vrolijke fotoreportage die de koffietafel siert.

Kortom: PINK! concludeert dat de betekenis van ‘glossy’ hetzelfde is als die van ‘schone schijn’ in het tijdschrift van LNV en hoopt dat er na de verkiezingen ruimte zal zijn voor een fotogenieker beleid.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)