8.839
14

Redacteur, radiomaker

Joyce Brekelmans (1981) is een nieuwsjunk met culinaire neigingen en een zwak voor woordgrappen. Zij werkt sinds 2013 als redacteur en radiomaker bij BNNVARA en was daarvoor actief als freelance journalist en columnist.

Giel, blijf met je vieze hashtengels van onze tieten af!

Borstkanker misbruiken om geile filmpjes en colareclame te kunnen maken, how low can you go?

Hoewel Giel ondertussen vrij bedreven is in het spelen van de vermoorde onschuld, trapte vandaag precies niemand in zijn puberale campagne: #HoldACokeWithYourBoobsChallenge. En terecht, want als er iets sneu is, dan is het wel borstkanker misbruiken om colareclame te kunnen maken. Helemaal als je ondertussen als een ware gorilla een drumsolo op je borst roffelt uit pure tevredenheid over hoe goed je wel niet niet bezig bent. En tieten.

Want zoals we allemaal donders goed weten is borstkanker totaal niet sexy. Net als prostaat- darm- en de meeste andere kankers kun je er vooral heel dood aan gaan, en is ontsnapping uit de klauwen van Magere Hein alleen mogelijk door jezelf eerst te vergiftigen met chemokuren en bestraling. ‘Awareness campagnes’ zijn dan ook dampende bullshit met stukjes. En niet toevallig worden ze vooral georganiseerd rondom de (louter jonge, pronte en kerngezonde) vrouwenborst. Want zo’n vergeelde en verschrompelde prostaat is toch een stuk minder fotogeniek. Net als de voorgevel van echte borstkankeroverlevenden. Hun foto’s bannen we daarom maar snel van Facebook, want stel je voor dat ‘awareness’ een greintje realiteit bevat.

@Borstkankerblog had vanmorgen dan ook aan 140 tekens genoeg om deze kansloze campagne genadeloos te ontmaskeren:

Echt iets doen voor mensen met kanker: steun het Nederlands Kankerinstituut

Geef een reactie

Laatste reacties (14)