225
1

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Gonzales

Gepassioneerde, meeslepende, geestige, geniale muziek 

Door een gelukkige connectie was ik vanavond (maandag 17.5) bij een concert van de musicus/pianist/entertainer GONZALES, in Paradiso in Amsterdam. Ik kende hem eigenlijk nauwelijks, maar doordat ik een hartstochtelijke fan van hem vertrouwde, ben ik erheen gegaan.


Concert van anderhalf uur gepassioneerde, meeslepende, geestige, geniale muziek met scherpe conferences en zang op een vleugel die volgens mij tot schroot gebeukt werd. Anderhalf uur was kort, ik bedoel het had uren mogen duren, al was het in zijn compactheid ook perfect van lengte. Een dampende avond.

Morgenavond speelt Gonzales, Canadees van geboorte, woonachtig in Berlijn en Londen, Europa en de VS veroverend, misschien nog een keer in Paradiso, want zijn vriend/soulzanger/musicus Jamie Lidell geeft er dinsdagavond een concert. Helaas stond er vet UITVERKOCHT achter Lidells naam. Ik weet niet of ze samen spelen (lijkt me een droom), kijk maar naar deze clip.

Geef een reactie

Laatste reactie