929
1

Theatermaakster, Actrice

Sanne Vogel is actrice, schrijfster en theaterregisseur.

Groen, eerlijk en toch leuk

Tip: Heel makkelijk zoeken naar welke kledingmerken groen en eerlijk zijn en waar je leuk kunt winkelen.

Sanne Vogel schrijft op haar Google Plus account over ‘eerlijk consumeren’ en hoe je dat kunt doen. Deze eerste keer over hoe je leuke kleding vindt die toch verantwoord is.

Hallo allemaal,

Ik dacht laat ik eens een blog beginnen over dingen die mij bezig houden. Nu ben ik nogal dyslectisch dus dat is niet heel handig met bloggen, maar hopelijk vergeven jullie mij mijn schrijffouten.

Ik heb gister bij mij thuis een dinertje georganiseerd voor een aantal zeer leuke, bijzondere mensen. Allemaal jonge ondernemers die proberen hun werk zo groen en eerlijk mogelijk te doen. Ik zelf hou heel erg van mode, van lekker eten en fijne verzorgingsproducten, maar ik wil wel graag dat wat ik consumeer zo min mogelijk schade aanbrengt aan andere mensen, aan dieren en de natuur. Zonder dat het ‘geitenwollensokkerig’ wordt, want dan ren ik snel de andere kant op.

‘Eerlijk consumeren’ is nog niet zo makkelijk. Maar nu ik er al een paar jaar mee bezig ben begin ik steeds meer leuke jonge merken te ontdekken met te gekke producten die ook nog eens groen zijn. En het leek me leuk om dat met jullie te gaan delen via een blog, waar ik af en toe dingen ga posten. Ik ga natuurlijk ook over de projecten posten waar ik mee bezig ben.

Een van mijn gasten gister was Marieke Eyskoot. Ze is de schrijfster van het boek ‘Talking Dress’ en heeft ook een website met dezelfde naam. Ze is een soort lopende encyclopedie, ze weet alles over eerlijke mode, adviseert jonge ontwerpers over hoe ze zo eerlijk mogelijk kunnen produceren en organiseert samen met Willa Stoutenbeek: MINT, op de Modefabriek. MINT is een gedeelte op de beurs waaronder allemaal hippe groene merken gepresenteerd worden. Ze heeft ook een Talking Dress App, waarin je heel makkelijk kan zoeken naar welke merken groen en eerlijk zijn en waar je leuk kunt winkelen.

Het boek is ook echt heel leuk en een leuk cadeautje ook. Ik mocht een paar maanden geleden het eerste exemplaar in handen nemen en heb het in een ruk uitgelezen. Heerlijke informatie en mooie verhalen. Dat wilde ik even met jullie delen. Dit is haar website: Talking Dress

Lfs Sanne

Geef een reactie

Laatste reactie