1.855
27

oud-directeur Amnesty International

Eduard Nazarski is sinds maart 2006 directeur van Amnesty International, afdeling Nederland. Hij werkte 15 jaar bij VluchtelingenWerk Nederland, waar hij eerst verantwoordelijk was voor de ondersteuning van vluchtelingen en later voor de beleidsbeïnvloeding. De laatste 6 jaar van zijn dienstverband was hij er algemeen directeur. Nazarski was tot zomer 2008 voorzitter van de European Council on Refugees, een samenwerkingsverband van 65 NGO's in 28 landen in Europa. Tot eind 2019 was hij directeur van Amnesty International

Haat is besmettelijk

Trump zet met een paar handtekeningen universele waarden en internationale verdragen bij het grof vuil. Dat zullen wij nooit accepteren

Donald J.Trump. Hij heeft de taal van haat uit zijn campagne nu omgezet in beleid. Voor vluchtelingen een opnamestop van 120 dagen, voor Syriërs zelfs tot nader order. En grenzen dicht voor mensen uit 7 landen.
Zijn boodschap is glashelder: moslims zijn gevaarlijk.
Trump zet met een paar handtekeningen universele waarden en internationale verdragen bij het grof vuil. Dat zullen wij nooit accepteren!

WhatsApp Image 2017-02-01 at 17.22.11
Foto: Francisco van Jole

Maar laten we ook naar Europa kijken. Aan de grenzen van Europa zitten duizenden vluchtelingen vast in mensonwaardige omstandigheden. In Griekenland sterven migranten letterlijk van de kou.
Ook dat moeten wij niet accepteren.
Het kabinet van VVD en PvdA stemde in met de deal tussen de EU en Turkije. Het accepteert ook het falen van de Europese afspraken over herverdeling.
Dat moet anders!

De atmosfeer van angst en haat, en de taal van haat, die zijn besmettelijk. Ik ben daar zeer bezorgd over.
Daarom moeten wij nu, juist nu, met alle kracht onze rechtsstaat beschermen. Want die rechtsstaat beschermt elk individu tegen willekeur, tegen rechteloosheid en tegen discriminatie. En tegen de dictatuur van de meerderheid.
Wij accepteren niet dat vluchtelingen worden geweerd en moslims of anderen worden gediscrimineerd. Niet in de Verenigde Staten, niet niet in Europa, niet in Nederland.
Nooit.

Deze tekst werd uitgesproken tijdens de demonstratie op het Malieveld en werd eerder gepubliceerd op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (27)