2.361
53

Fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer

Mei Li Vos werd bekend als één van de oprichters en de voorzitter van het Alternatief Voor Vakbond (AVV). Een vakbond die opkomt voor die groepen die door de traditionele vakbonden weinig worden vertegenwoordigd, zoals freelancers en flexwerkers. In 2007 nam ze voor de PvdA zitting in de Tweede kamer. Inmiddels is ze fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer. (Foto door: Ilona Hartensveld)

Habemus een voorzitter

Gelukkig heeft hier iets nuchter Nederlands overwonnen

Na vier tergend trage stemrondes besloot de Tweede Kamer dat Khadija Arib de beste voorzitter is. Simpel gezegd, de meeste ervaring, een soepele stijl en daarnaast zelfspot. Als er iets is wat politici nodig hebben om normaal te blijven is het zelfspot. En dat heeft Khadija Arib, naast een dus een soepele voorzittersstijl, en daardoor heeft ze het, denk ik gewonnen van de andere kandidaten.

Er was veel discussie over het feit dat ze in Marokko geboren is. Er worden zelfs de meest vreselijke racistische dingen over haar gezegd. Er wordt gezegd dat ze niet trouw aan de grondwet kan zijn omdat ze nog een tweede paspoort heeft. Onzin, naast gewoon kwetsend, voor een Kamerlid dat al jaren zich inzet in het Nederlandse parlement.

Maar gelukkig heeft hier iets nuchter Nederlands overwonnen: wij beoordelen de individu op zijn of haar daden, en niet op waar iemand geboren is of op basis van de groep waar hij of zij toe behoort. Dat is onze rechtsstaat, waar we met recht hartstikke trots op zijn en die wij kamerleden met hart en ziel verdedigen. Nooit mensen wegzetten, veroordelen of afschrijven vanwege hun afkomst. Dat is achterlijk en iets van ver voor de Verlichting.

Maar beste mensen, het belangrijkste, ik ga het gewoon zeggen en uitschreeuwen. Wat ben ik ongelofelijk blij en trots dat we Khadija Arib hebben gekozen tot kamervoorzitter. We hebben de meest ervaren en beste voorzitter gekozen. En ik ben als PvdA-er natuurlijk ook trots dat er weer een PvdA-er voorzitter is. Gewoon, niet omdat het moet, maar omdat het kan.


Laatste publicatie van MeiLiVos

  • Politiek Voor De Leek

    Een Insideverslag Van Een Outsider

    2011


Geef een reactie

Laatste reacties (53)