Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hallo, is er iemand thuis?

  •  
03-02-2012
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Het verbaast mij niet dat er zo weinig petities in handen komen van mevrouw Verbeet
Van de 488 petities op petities.nl zijn er maar 10 daadwerkelijk overhandigd in de Tweede Kamer. Weblog Sargasso heeft dit uitgezocht en het ANP heeft daar een nieuwsbericht van gemaakt dat door tientallen redacties is overgenomen en door veel regionale kranten en omroepen.
Deze informatie is te vinden op de website van Petities.nl. Als de praktijk voor andere petitionarissen dezelfde is als die ik heb ondervonden, dan verbaast het mij niet dat er zo weinig petities in handen komen van mevrouw Verbeet.
Op 30 januari 2012 heb ik een mail gestuurd naar de afdeling communicatie van de Tweede Kamer, waarin ik vroeg mij mee te delen wanneer de behandeling van de ratificatie van het ESM verdrag op de agenda van de Tweede Kamer staat of wordt gezet. In dezelfde mail heb ik ook gevraagd om mij een datum en tijdstip aan te geven, waarop ik de petitie zou kunnen overhandigen.
Amsterdam, 30 januari 2012
Geachte heer, mevrouw,
In verband met het aanbieden van een petitie tegen de ratificatie van het ESM verdrag aan de Voorzitter van de Tweede Kamer, zou ik graag geïnformeerd willen worden over de datum waarop de
behandeling van de ratificatie in de Tweede Kamer is gepland. Tevens verzoek ik u mij aan te geven wanneer, hoe en aan wie ik de petitie kan overhandigen. Vriendelijke groet, Ad Broere, econoom, petitionaris

Op mijn mail ontving ik het volgende bericht terug:
Den Haag, 2 februari 2012

Betreft: uw e-mailbericht van 30 januari 2012 jl.

Kenmerk: 174292



Geachte heer Broere,


Uw e-mail is in goede orde ontvangen bij de Dienst Communicatie van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal.


Ik raad u aan hiervoor contact op te nemen met de commissie Europese
Zaken van de Tweede Kamer. 
Via deze link vindt u de samenstelling en contactgegevens van de
commissie:

Met vriendelijke groet,


Barbara Goossen
Dienst Communicatie Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Waarom zou ik contact moeten opnemen met de commissie Europese Zaken? Mijn verzoek is toch duidelijk. Ik wil de petitie toch namens  – op 3 februari 2012 tenminste 5.164 – ondertekenaars aanbieden aan de Voorzitter van de Tweede Kamer?
Daarom heb ik onderstaande mail gestuurd ter attentie van mevrouw Goossen van de Dienst Communicatie Tweede Kamer Staten Generaal.
Amsterdam, 2 februari 2012 Geachte mevrouw Goossen,


Bedankt voor uw mail. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom ik contact moet opnemen met de commissie Europese Zaken. De petitie tegen ratificatie van het ESM verdrag is gericht aan de voorzitter van de Tweede Kamer. Het lijkt me daarom logisch dat deze wordt aangeboden aan mevrouw G.Verbeet of iemand die namens haar de petitie in ontvangst neemt. Ik heb gevraagd om een dag/tijdstip te geven waarop dit kan. Die datum moet in elk geval liggen voor de behandeling van de ratificatie van het ESM verdrag in de Tweede Kamer. Mijn tweede vraag was daarom, op welke dag de behandeling van de ratificatie van het ESM verdrag op de agenda van de Tweede Kamer staat. Volgens mededelingen, die hierover door Minister De Jager zijn gedaan, is het streven om de ratificatieprocedure in het parlement af te ronden voor 1 maart 2012. 

Vriendelijke groeten,


Ad Broere, econoom
petitionaris.
Het is nu vrijdagavond 3 februari 2012. Mevrouw Barbara Goossen heeft nog niet gereageerd op mijn mail. Dat heeft wellicht te maken met de drukte. Dus wacht ik nog even af. Maar het gewijzigde ESM verdrag is getekend door de zeventien ministers van financiën van de eurolanden op 2 februari 2012. Het streven van Minister de Jager is, om de ratificatieprocedure achter de rug te hebben voor 1 maart 2012. Ik ben benieuwd.
Ad Broere, petitionaris

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.