4.129
110

Oud-wethouder Amsterdam Bos en Lommer

Fouad Sidali is sinds mei 2008, namens de PvdA, wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Zijn portefeuilles zijn Onderwijs en Jeugd, Welzijn en Zorg, Werk en Inkomen en Kunst en Cultuur.
Sidali werkte na zijn studie Journalistiek als redacteur bij het NOS-journaal en later als verslaggever bij Hart van Nederland van SBS. In 2003 verruilde hij de journalistiek voor het woordvoerderschap. Hij werd bestuursvoorlichter voor het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam.

Hallo, moslims, wakker worden!

Ik heb het gehad met figuren als advocaat Enait die pretenderen de ware islam na te streven. Een belediging voor alle moslims in dit land. Waar blijven al die moslimorganisaties? Hallo, wakker worden! Er gaat weer iemand aan de haal met uw geloof!

Met stijgende verbazing heb ik kennis genomen van de uitspraak van het Hof van Discipline in de zaak van advocaat Mohammed Enait. Dit hof heeft namelijk de berisping van de Raad van Discipline vernietigd. De raadsman kreeg de berisping omdat hij weigert op te staan voor rechters.
Voor mij zijn er twee mogelijkheden. Of het Hof heeft geen kennis van de islam of het Hof heeft geen flauw idee waar we met dit land heen willen. In dit land hebben we met elkaar een aantal afspraken gemaakt waar we ons graag aan willen houden.

Nergens in de Koran staat dat een advocaat niet voor een rechter mag opstaan. Dus waar baseert het Hof zich op? De uitspraak van het Hof dat deze advocaat respect mag verwachten voor zijn ‘oprechte en authentieke geloofsovertuiging’, gaat dus niet op.
Verder zou uit het handelen van Enait geen sprake zijn van de intentie van minachting voor de rechtspraak. Vreemd, want deze man zegt dat zijn geloof prevaleert boven de rechtspraak. Lekker ventje zou ik zeggen. Wat als ik een cliënt van hem ben en van Joodse afkomst? Gaat hij dan de sharia toepassen en heeft hij dan maling aan de Nederlandse jurisprudentie?
Ik heb het eigenlijk wel gehad met dit soort figuren die pretenderen de ware islam na te streven. Een regelrechte belediging voor alle moslims in dit land. Waar blijven al die moslimorganisaties? Hallo, wakker worden. Er is weer iemand die aan de haal gaat met uw geloof. Ik doe dan ook een dringende oproep aan alle moslimorganisaties om hier een standpunt tegen in te nemen. Ook de vele advocaten met een islamitische achtergrond die wel opstaan voor de rechter zouden zich in het debat moeten mengen.
Voor de duidelijkheid. Voor mij geldt: Iedereen telt mee in dit land. Als moslima ben je vrij om een hoofddoek te dragen. Je bent vrij om naar de moskee te gaan en er één te bouwen. Ja, en daar hoort wat mij betreft ook een minaret bij. Maar moslims moeten nu beseffen dat de islam geen belemmering is maar juist een instrument om te integreren.
Wanneer ik, ik hoop het overigens niet, een advocaat nodig heb, dan zal ik in ieder geval niet naar deze meneer Enait stappen. Ik zou dan een raadsman willen die bezig is met mijn zaak en zich daar 101 procent voor inzet in plaats van met zichzelf bezig te zijn.
Ik hoop van harte dat deze man geen zaken meer krijgt, opdat hij nooit meer hoeft op te staan voor de rechter.

Geef een reactie

Laatste reacties (110)