Laatste update 12:39
38.347
196

Hallo Parool, waarom vinden jullie seksisme OK?

Waar haalt Holman het gore lef vandaan om überhaupt zulke seksueel intimiderende uitspraken te doen, laat staan in een van Nederlands bekendste kranten?

cc-foto: Jack Lawrence

Hallo Parool,

Afgelopen vrijdag publiceerde het Parool een column van Theodor Holman waarin hij een betoog hield over dat hij wel met mij naar bed wilde gaan, en met wie ik wel naar bed zou willen. Hij sprak over dat linkse activistische vrouwen eigenlijk diep van binnen willen neuken met fascistische corpsballen en we alleen mannen zouden bewonderen die ‘gevaarlijker’ zijn dan wijzelf. Hij geeft Thierry Baudet een goede kans bij me, maar wil me anders zelf ook wel.

Ik snap niet waarom de eindreactie van de krant deze column gewoon plaatst. Blijkbaar is seksisme in de media zo geïnstitutionaliseerd en genormaliseerd dat er niet eens meer wordt opgemerkt wat voor seksistische en ronduit gore column Holman schrijft. Je zou toch denken dat er anno 2017 niet meer uitgelegd hoeft te worden dat de publieke discussie niet gevoerd wordt door de auteurs’ seksualiteit te bespreken? Waar haalt Holman het gore lef vandaan om überhaupt zulke seksueel intimiderende uitspraken te doen, laat staan in een van Nederlands bekendste kranten? Op straat zou een politieagent er een boete voor uitschrijven, en menig kroegbaas zou hem naar buiten trappen als enge kerel.

Het feit dat dit geaccepteerd is in het publieke debat baart extreme zorgen, want mijn verhaal staat helaas niet op zichzelf. Elke dag worden er pogingen gedaan vrouwen op basis van hun seksualiteit te diskwalificeren. Elke dag krijgen er, naast mijzelf de afgelopen weken, duizenden vrouwen (en mannen) te maken met seksuele intimidatie en geweld. Het laatste wat we dan willen is dat er dan één van ons na een stortvloed aan seksuele bejegeningen nog een keer dunnetjes verbaal aangerand wordt in een grote krant. Bovendien praat je tegen mijn mond en niet tegen mijn vagina.

Besef je verantwoordelijkheid als media, en help mij, en alle andere vrouwen die hun stem willen laten horen in de publieke ruimte, door dit soort misogyne lockerroom-columns niet meer af te drukken. Door columns als deze te plaatsen laten jullie mensen die seksuele intimidatie afkeuren fronzen, en moedig je mensen aan die seksuele intimidatie wel goedkeuren. Laat jullie redactie, en andere redacties van media, hier een les uit leren. Alvast bedankt.

Geef een reactie

Laatste reacties (196)