1.549
15

PvdA-voorzitter

Hans Spekman zit sinds 2006 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Daar voert hij onder meer het woord over asiel- en migratiebeleid, armoedebestrijding en de WSW en Wajong. Daarvoor was hij ruim vijf jaar wethouder in Utrecht. In december 2011 is hij verkozen tot voorzitter.

Handen af van Alleenstaande Ouderkorting

Nu Nederlanders massaal hun belastingpapieren invullen, zal het voor velen schrikken zijn hoeveel ze erop achteruit gaan

Kinderen mogen niet de dupe worden van de bezuinigingen. Met de kabinetsplannen is dat wel het geval. Zo wordt de alleenstaande ouderkorting voor ouders met kinderen van twaalf jaar en ouder om zeep geholpen. Ik wil alles eraan doen om dat te voorkomen.

Het gaat hier vaak om de meest kwetsbare kinderen. Ben je een van die duizenden alleenstaande ouders? Draag dan je steentje bij en laat je stem op www.ouderalleen.nl horen.

Als het kabinet de plannen uitvoert gaat deze groep alleenstaande ouders er 78 tot 205 euro per maand op achteruit. Dan te bedenken dat de totale groep van 400.000 alleenstaande ouders ook op allerlei anderen manieren gekort wordt. De VVD zegt altijd dat ze de rekening niet wil doorschuiven naar onze kinderen, maar stort deze kwetsbare groep kinderen regelrecht in de armoede. Tegelijkertijd moeten we deze week vernemen dat ze bij ING met astronomisch hoge bonussen smijten. Ik vind dit ronduit bespottelijk.

Nu Nederlanders massaal hun belastingpapieren invullen, zal het voor velen schrikken zijn hoeveel ze erop achteruit gaan. Op de website van OuderAlleen kun je berekenen hoeveel je erop achteruit gaat als alleenstaande ouder met een kind dat ouder is dan twaalf jaar. Eerder al kwam deze organisatie met een petitie, maar de maatregel is nog niet van tafel. Daarom werken we samen om het kabinet aan het verstand te brengen dat deze maatregel oneerlijk is. We mogen deze kwetsbare groep niet laten stikken.

Dit artikel verscheen eerder op de website van de PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (15)