596
7

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Hervorming omroepbestel? Hoezo?

Nederlandse omroepen worden niet meer op hun leden, maar op hun kwaliteit beoordeeld. En wie gaat die kwaliteit dan beoordelen?

Dat is dan de grote revolutionaire verandering: Nederlandse omroepen worden niet meer op hun leden beoordeeld maar op hun kwaliteit. Het zal wel aan mij liggen maar daarmee is toch de grond voor het publieke bestel weggenomen?

Wat moeten we met die clubjes als ze niet een grondslag hebben in ledental of een bepaalde groep vertegenwoordigen? Weg ermee.

Dit is erger dan erg. Want wie gaat die kwaliteit beoordelen? Niet wij, de kijkers, maar een of andere raad, een soort collectieve zendercoördinator. Die gaan beoordelen of het niveau laag genoeg is om 17 miljoen Nederlanders aan te spreken. Publieke omroep voor iedereen en altijd. Kom op, laten we er nou eens mee ophouden.

Radio 1 is al verkloot, de nieuwsfunctie van de publieke omroep al naar het laagste niveau verdomd, de borreltafels van bedenkelijk niveau en nu gaan ze de kwaliteit ergens in een achterkamer (of, waarschijnlijker, een luxe directiekamer) bespreken? Ga toch weg!

Dit artikel staat ook op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (7)