12.763
299

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Het gaat de kiezer niet meer om de economie, Lodewijk Asscher

De pogingen om dit land te islamiseren zijn een realiteit en geen hersenschim of ultrarechts verzinsel. Neem ze bloedserieus. Door ze te ontkennen of niet te willen zien maak je de ontevredenheid en angst groter.

cc-foto: PvdA
cc-foto: PvdA

Beste Lodewijk Asscher,

Afgelopen week heb ik Geert Wilders een open brief geschreven. Nee, ik ben niet bedreigd door PVV’ers. Ik kreeg wel te horen: “Waarom schrijf je Asscher niet een open brief?” Dat is een van de reden waarom ik je schrijf. De andere is dat we partijgenoten zijn. De derde en belangrijkste reden is dat er grote problemen zijn, waarop de politiek onvoldoende vat heeft en waarin ze ook te weinig inzicht heeft. Ik heb het dan vooral over immigratie, vluchtelingencrisis, islamisering en terroristische dreiging. Deze problemen maken mensen bang, ze vormen een molensteen om de nek van ons land en ook van jouw en mijn partij, de PvdA. Het is dieptriest dat onze partij een verkiezingsdrama dreigt te gaan beleven, hoewel ze de afgelopen vier jaar op economisch gebied een fantastische prestatie heeft geleverd en juist een beloning zou verdienen.

Voor ik doorga, met mijn klacht, wil ik je allereerst feliciteren met je nieuwe functie als partijleider. En ook wil ik de positieve kanten benadrukken. Ik ben ontzettend blij met het economisch herstel. De PvdA heeft daar een belangrijke bijdrage geleverd door in de afgelopen magere jaren verantwoordelijkheid te nemen. Met de economie ging het lang heel slecht. Sommige landen, zoals Griekenland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal dreigden zelfs failliet te gaan.

Makkelijk was het ook in Nederland niet, sommige burgers hadden het heel slecht. Bij hen waren de broekriemen tot aan het laatste gaatje nog te wijd en ze hadden touwen nodig om hun broek omhoog te houden. Bedrijven gingen failliet. Maar gezien de laatste economische ontwikkelingen hebben we geen reden meer om pessimistisch te zijn. Ik ga niet voor een Nobelprijs pleiten maar een compliment verdienen de regeringspartijen en in het bijzonder PvdA zeker. Het is onterecht de Pvda als boosdoener neer te zetten.

Maar de economie was en is niet het enige probleem. De andere problemen heb ik al opgesomd. Vooral zij dreigen de PvdA straks de das om te doen. Islamitische Staat pleegt bomaanslagen in en buiten Europa. De EU heeft in de vluchtelingenkwestie zich laten gijzelen door Erdogan. Diens beleid is een gevaarlijke bedreiging voor een deel van de inwoners van Turkije, met name Koerden, journalisten, schrijvers en denkers. Het land lijkt steeds meer geleid te worden door een variant op de Taliban. Wat doen we als Nederland daartegen? Weinig.

Vluchtelingen zitten klem tussen Erdogans chantage en de slappe politiek van de EU en de Nederlandse regering. De politiek heeft nog geen oplossing gevonden voor burgers die bang zijn voor Wilders of voor de islamisering of voor beide. Niet alle PVV-aanhangers steunen Wilders ideeën, maar ze zullen wel op hem stemmen omdat ze het gevoel hebben door anderen, ook door jouw en mijn PvdA, niet gehoord te worden.

De pogingen om dit land te islamiseren zijn een realiteit en geen hersenschim of ultrarechts verzinsel. Neem ze bloedserieus. Door ze te ontkennen of niet te willen zien maak je de ontevredenheid en angst groter. Begin eens met goed te luisteren. De islamisering beperkt zich niet tot bepaalde moskeeën, want ook binnen officiële organisaties en de overheid kom je gevaarlijke gasten tegen. Als jij en de PvdA niet een ijzersterk antwoord ontwikkelen op al die problemen dan is er voor de partij en, erger, op den duur zelfs voor ons land geen toekomst. Hoe goed de economie ook gaat draaien.


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (299)