Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het hinderlijke gejammer van Yoeri Albrecht en Sywert van Lienden in DWDD

  •  
12-01-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
657 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Het is onverdraaglijk dat opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen
Het behoort tegenwoordig tot de goede toon om in woord en geschrift af te geven op minderheden. De best bezochte website van Nederland, GeenStijl, grossiert in bijdragen met “lichtgetintiërs” in de rol van de kwaaien. Sinds een paar dagen hebben ze daar een nieuwe aardrijkskundige aanduiding gevonden voor het Midden-Oosten: Aanrandië. Op de opiniepagina’s wemelt het inmiddels van de scribenten die dezelfde boodschap verkondigen, maar dan in parlementaire taal. Vooral de Volkskrant blinkt uit in dit soort meningsvorming. Dat is belangrijk want de redactie weet sinds ze haar katholieke karakter opgaf heel nauwkeurig de tijdgeest te peilen. De Volkskrant is het meest trendgevoelige medium van Nederland.
Keulen heeft aan dit vliegwiel een nieuwe slinger gegeven, krachtiger dan de moordaanslag op de redactie van Charlie Hebdo of de Parijse moordpartijen van november.
Des te onverdraaglijker is het dat zulke opinieleiders maar blijven kermen dat zij door de policor de mond wordt gesnoerd, dat zij geen kans krijgen de waarheid te zeggen, dat de media alle gruwelijke, door hen geopenbaarde feiten met de mantel der liefde proberen te bedekken.
Dinsdagavond hief Yoeri Albrecht deze jammerklacht opnieuw aan bij De Wereld Draait Door. Yoeri Albrecht. Dat is de baas van De Balie, Nederlands bekendste debatcentrum. Dat is de man achter de website The Post Online, waarvan de voormalige GeenStijl auteur Bert Brussen de hoofdredacteur is. Die beweerde dat allemaal in een van de best bekeken programma’s van de Nederlandse televisie, terwijl het er bij de geduchte presentator Matthijs van Nieuwkerk in ging als Gods woord in een ouderling. Albrecht noemde daarna een slachtoffer van de politiek correcte terreur: de journalist Wierd Duk. Wierd Duk schrijft op TPO. Hij is regelmatig te gast bij Eva Jinek, waar hij alle kans krijgt om zijn analyses met het Nederlandse publiek te delen. De terreur bleek te bestaan uit het feit dat Francisco van Jole het heeft gewaagd om kanttekeningen te plaatsen bij zijn conclusies, waarna Wierd Duk uitgebreid de kans kreeg om in een radiodebat met Van Jole van zich af te bijten. Wat wordt het die jongen toch moeilijk gemaakt.
Naast Yoeri Albrecht zat Sywert van Lienden, die bij DWDD doorgaat voor de vertegenwoordiger van de denkende jeugd. Hij beaamde alles wat de door politiek correct Nederland zo heftig vervolgde Yoeri Albrecht te berde bracht. Hij sprak over de falende journalistiek en hoe hij zelf te vaak in de verleiding was gekomen om de vreselijke waarheid over allochtonen, asielzoekers en aanverwant volk binnen boord te houden. Zo was er geen enkele aandacht besteed aan een wetenschappelijk onderzoek uit 2008, waaruit bleek dat minderheden zich gemiddeld twee tot vijf maal zo vaak schuldig maakten aan aanranding dan autochtonen. Dit was een zorglijk verschijnsel. Het was misschien nog zorglijker, praatte hij Yoeri Albrecht na, dat media en politici dit soort feiten onder de pet hielden. Zo bleef het allemaal hangen, het verband tussen minderheden en verkrachten.
Ik zat te denken aan een beruchte karikatuur van vroeger: een mannetje met een heel grote neus, die kinderen snoepjes geeft. De tekening is al een jaar of tachtig oud en ik besefte onmiddellijk dat ik nu de kans liep geschaard te worden onder de aanvoerders van de politiek correcte terreur. In plaats daarvan nam ik de wetenschappelijke publicatie ter hand, Zedendelinquentie en etniciteit. Een exploratief onderzoek op basis van politiegegevens  door Anton van Wijk en Arjan Blokland.
Het klopt inderdaad dat het percentage aanranders en verkrachters onder autochtone Nederlanders veel en veel lager is dan onder minderheden maar je speelt het spel vals als je daar niet de absolute aantallen bij vermeldt. Onder autochtonen worden vier personen op de tienduizend opgepakt in het kader van een zedenmisdrijf. Bij Antillianen en Afrikanen waren dat er 28 en 13. Bij groepen met een achtergrond in het Midden Oosten en Marokko ging het respectievelijk om 14 en 15 personen op de tienduizend. Voor de slechte rekenaars onder U: één procent van tienduizend is honderd. Het aantal gearresteerden van Antilliaanse afkomst bedroeg minder dan drie promille van het totaal. BIj de overige groepen is het 1,5 promille of minder. (Zie tabel op blz. 113 en de alinea daaronder) Er is op grond van deze absolute cijfers geen reden om je zorgen te maken over het gebrek aan respect voor de vrouwelijke integriteit bij allochtonen. De grote Martin van Amerongen zei het al: “Je moet een goed verhaal niet kapotchecken”. Van Lienden deed dat dan ook niet. Hij beperkte zich tot de halve waarheid waarvan hij dacht dat het publiek die op prijs zou stellen. Daarvoor oogstte hij met Yoeri Albrecht het applaus en de waardering die bij de door de Volkskrant zo correct opgesnoven tijdgeest horen.
Wat erger is: wij zullen dit soort verhalen op de buis, op het internet en in de kranten dit jaar uitentreuren krijgen opgediend. Met erbij dat het eigenlijk niet gezegd mag worden. Dit is het jaar van de jammerhouten. Heer, wij bidden U, straf ons niet langer maar zegen ons zoals U Engeland gezegend heeft: geef ons intelligente conservatieven en een geestig rechts! Heer, als de reactie dan tóch moet winnen, gun ons dan mensen als Peregrine Worsthorne   of Evelyn Waugh en niet dat stelletje… nou ja.
Update woensdag 13 januari 10.10
Volgens Nu.nl heeft Sywert van Lienden inmiddels zijn excuses aangeboden voor het foutieve gebruik van de cijfers rond verkrachting en aanranding door allochtonen. Waarvan akte. Keurig gedrag.
 

Meer over:

dwdd, opinie, keulen, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.