1.799
58

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Het hoge O-woord

Het is altijd lastig met vrouwen op de late avond op Nederland 1

Anita Witzier is een directe, stoere, no nonsensevrouw. Woensdagavond schoof ze aan bij de firma Kommer en Kwel van de EO: Knevel & van den Brink, koosnaam KvdB. Ze zat er om haar nieuwe programma ‘Daar slapen jullie’ te promoten. Nederlandse gezinnen gaan drie weken bij (getalsmatig) gelijksoortige gezinnen in ontwikkelingslanden logeren, vanaf donderdag 2 juni bij de KRO te zien.

Maar het venijn van het gesprek zat in de staart. K en vd B wilden dolgraag met Anita praten over…. ja, waarover eigenlijk? Je bent somber geweest? Hoe was dat? Had je een depressie? Waarom? En waarom wil je dit met ons delen? Hoe is het om ouder te worden? Wat heb je eraan gedaan? Het bleef een groot raadsel waar ze in zaten te roeren bij Anita, die gehoorzaam raadselachtig antwoordde.  Het ging over DNA in rep en roer en depressie en pilletjes. Hormonale disbalans noemde Anita het. Dat-en-dat noemde ze het. Mezelf tegenkomen en accepteren, en het was irritant, zei ze. Een groot taboe, daar moet over gesproken worden, het is belachelijk dat er niet over gesproken wordt, vond ze. Maar het Hoge Woord, het O-woord, kwam niet over tafel. Tot de enige vrije journalist aan tafel, Kustaw Bessems, zei Waar gaat dit eigenlijk over? En toen kwam, heel even, 1 keer, het woord OVERGANG over tafel.

Anita is doorgaans heel openhartig over dit storende verschijnsel, waar zij heel veel last van heeft gehad. Net zoals bijna alle vrouwen op leeftijd. Toen ik haar onlangs interviewde voor Sterren op het Doek zei ze uit de grond van haar hart: en dan kom je GODVERDOMME in de overgang! Het woord GODVERDOMME moest er in ons interview van hogerhand tegen mijn zin uitgeknipt worden, maar over de overgang mocht ze rechtuit zeggen wat ze wilde. Vanavond schikte ze zich helaas braaf in de evangelische geheimtaal van de heren.

Het is altijd lastig met vrouwen op de late avond op Nederland 1. Bij Pauw & Witteman is het altijd giechelen en o la la, bij Knevel en co is het besmuikt om hete brij heendraaien. Oudere witte mannen (vd Brink is oud op jonge leeftijd) op de late avond….slechte combinatie toch als het om vrouwen gaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (58)