2.932
11

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Het onverwachte orgasme

Gezond weetje van de dag

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Sommige vrouwen houden meer van training dan anderen. Onderzoek zou kunnen verklaren waarom. Het kan namelijk een orgasme veroorzaken, meestal ´coregasm´ genoemd, omdat de belangrijkste buikspieren erbij betrokken zijn: buikspieroefeningen, in een paal of touw klimmen, spinning op de fiets, gewichtheffen. De meeste vrouwen fantaseren niet bij deze ervaring en 20 procent wordt er volledig door overvallen. Kijk maar eens of je partner je misschien bedriegt met een fiets.

Volg Ivan op Twitter


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (11)