18.155
375

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

Het vrije woord en normvervaging

Joop gaat een forse stap te ver. Althans voor mij.

Mijn leven lang ben ik een fervent voorstander van het vrije woord. Dat was zo, dat is zo en dat zal zo blijven. Vrijheid van meningsuiting is een van de peilers van onze Nederlandse samenleving en dat moet vooral zo blijven. Voor- en tegenstanders van welk onderwerp dan ook kunnen hun mening zo vrijelijk ventileren via alle media die zich daartoe openstellen. Ikzelf hanteer de norm dat het er behoorlijk stevig aan toe mag gaan. Prima zelfs. Maar dan wel op een voorwaarde.

Diegenen die de moeite hebben genomen mijn artikelen hier en elders te lezen, zullen concluderen dat ik bepaald geen fan ben van het gedachtengoed van de PVV – integendeel zelfs. Ik heb altijd getracht mijn kritiek zo zakelijk mogelijk te houden en me verre te houden van het gooien met modder. Gooien met modder en het overschrijden van elementaire menselijke waarden zijn naar mijn mening simpelweg uit den boze.

Daar zijn voldoende platformen voor; van GeenStijl tot Krapuul en Artikel7 om er maar een willekeurig drietal te noemen. De lijst is uiteraard veel en veel langer. Vrijheid blijheid; wat mij betreft gaan ze allen hun gang maar.

Het doet mij bepaald geen genoegen om te constateren dat intussen ook het VARA-medium Joop meer en meer is opgeschoven van weliswaar stevig gekleurde berichtgeving met name op politiek gebied naar het niveau waar het smijten met modder eerder regel dan uitzondering is. Temeer daar Joop.nl mijn toestemming heeft om artikelen van mijn hand over te nemen. Cartoon(s) die over mijn schreef gaan, artikelen van Karel Kanits en Michael Blok om er maar een tweetal bij naam te noemen: hier verwordt het uitstekende recht op het vrije woord tot niet meer dan normvervaging.

Een forse stap te ver. Althans voor mij. Dit artikel is dan ook het laatste waarvoor Joop.nl toestemming heeft om te publiceren. Mocht daar van hun kant behoefte en de benodigde moed voor aanwezig is.

Ik ben geen tegenstander van hard spel. Zolang het spel fair gespeeld wordt. Diegenen die het plezierig vinden om mijn artikelen te blijven lezen zijn hier, op de mirror-site of wellicht in de toekomst bij andere media van harte welkom.

Dit artikel is overgenomen van het weblog van Paul Wilders

Geef een reactie

Laatste reacties (375)