2.459
38

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Hoe een zieke politicus zichzelf in de weg zit

Wilders is een ziekelijk gedreven man én een machtspoliticus. Die twee botsen. Lekker laten gebeuren

Je hoeft weinig woorden vuil te maken aan de islamziekte van de Grote Leider van de Stichting voor het Verbieden. Zijn eigen Kamerleden en kiezers worden er wanhopig van. Zijn ze lekker inhoudelijk bezig, graaibonussen honderd procent belasten en Libiërs afkatten, komt hun ongeleid kanon weer omhoog van de bank van de psychiater om aan te kondigen dat hij, de specialist op dit terrein, een onthullende reportage gaat maken over een woestijnprofeet uit de zevende eeuw.

De goeierd. Geef hem een subsidie van het fonds voor wetenschappelijke projecten, of een bezigheidstherapie, of iets dergelijks. Hij moet echt vrijgesteld worden voor zuiver wetenschappelijk onderwijs. En geef hem een assistent, een werkpaard dat het onderzoek ter plaatse doet, liefst langdurig en midden in de Saoudische woestijn. Hans Jansen zou geheel voldoen.

Alle gekheid op een stokje. Laat Wilders maar schuiven. Zijn Fitna side business is niet iets dat kiezers waarderen (ik heb Maurice de Hond niet nodig om dat te weten) en hoe langer hij er mee door gaat, hoe meer zijn legitieme maar net zo bedrieglijke winkeltje van oppositie tegen Den Haag terwijl hij in de achterkamer zit om mee te besturen, in gevaar komt. Wilders is een ziekelijk gedreven man én een machtspoliticus. Die twee botsen. Lekker laten gebeuren.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (38)