3.804
53

Socioloog

Felix Kievit is socioloog, hij studeerde in Amsterdam, Utrecht en Manchester. Hierna was hij vicevoorzitter van de Nationale Jeugdraad, alvorens het VNG-traineeship te volgen. Onder deze noemer werkte hij voor verschillende overheden voornamelijk in het sociale domein (oa. VWS en Gemeente Amsterdam). Op dit moment werkt hij aan politieke projecten in Hamburg. Hij houdt zich bezig met thema's als (anti)fascisme, duurzaamheid en seksisme.

Hoe valt de CDA-koers nog te rijmen met christelijke waarden?

Het CDA is een schip geworden dat te makkelijk meedeint op xenofobe, racistische en seksistische stromingen om het hoofd boven water te houden

Lieve Oma, lieve Opa (en alle andere CDA-leden),

Ik ken u als warme en verwelkomende mensen. Voor u bestaat er geen groter goed dan uw naasten en uw gemeenschap. Iedereen is welkom in uw huis, waar geen oordeel plaatsvindt. Vandaar dat ik weet dat de landelijke samenwerking met de PVV (2010) u deed twijfelen aan de koers van uw eigen partij: het CDA. Helaas is het CDA sindsdien steeds verder naar rechts afgedreven. Ver van Christelijke waarden als naastenliefde en barmhartigheid. 28 mei jl. stemde het CDA tegen een verbod op homogenezing. Dit doet mij pijn, omdat het impliceert dat een deel van mij ziek is. Het impliceert dat een deel van mij en velen van mijn naasten niet mogen bestaan. Hoe is dit te rijmen met naastenliefde? Kunt u mij dit uitleggen?

CDA
Nieuwe CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma | Screenshot: CDA

Sinds 2017 werkt het CDA mee aan het anti-vluchtelingenbeleid van kabinet Rutte III. Dit betekent steun aan het detineren van ongedocumenteerden in opvanglocatie Kamp Zeist. Iets dat mensenrechtelijk totaal niet door de beugel kan. Op Europees niveau werkt het CDA samen met Fidèsz. Onder leiding van deze partij werden langs de Hongaarse grens hekken neergezet met scheermesdraad om vluchtende mensen te weren verwonden. Kunt u mij vertellen wat het detineren van onschuldige mensen én het uitrollen van gruwelijk prikkeldraad, waaraan vluchtende kinderen zich verwonden, te maken heeft met barmhartigheid?

Het CDA zoekt in verschillende provincies de samenwerking met het FvD en de PVV om te trachten een college te vormen. Het gedachtengoed van deze partijen lijkt mij onverenigbaar met Christelijke waarden. Zo geldt vrijheid van religie bij de PVV blijkbaar niet voor de Islam. Er wordt vol overgave ‘minder, minder’ geschreeuwd wanneer de partijleider vraagt of men meer of minder Marokkanen wil in Nederland. De leider van het FvD vreest dat de Nederlandse bevolking homeopatisch verdund wordt door immigratie. Verder stelt hij dat Nederland dominant blank moet blijven en onze boreale beschaving behouden moet blijven. Daarbovenop beweert hij, ook nog, dat wanneer een vrouw ‘nee’ zegt, zij eigenlijk overmand wil worden. Het CDA maakt het mogelijk dat bestuurders van deze partijen in meerdere provincies aantreden. Ik kan met niet voorstellen dat deze bestuurders beleid gaan voeren dat in lijn is met Christelijke waarden.

Het CDA is een schip geworden dat te makkelijk meedeint op xenofobe, racistische en seksistische stromingen om het hoofd boven water te houden. Het is tijd om dit schip fors bij te sturen of, sterker nog, te laten zinken. Mijn verzoek aan u is simpel: geef een signaal! Schrijf een (open) brief aan het (lokale) partijbestuur, of beter nog: schrijf u uit. Opdat het CDA eindelijk inziet dat u, haar trouwe achterban, deze verkwanseling van Christelijke waarden niet langer accepteert.

Met hoopvolle groeten van uw kleinkind

Geef een reactie

Laatste reacties (53)