743
18

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Iedereen roddelt. Geheimen nergens veilig.

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: roddelen. Roddelen is een logisch gevolg van de evolutie ... Geheimen bij niemand veilig

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Ongeveer 80 procent van de tijd dat we communiceren wordt besteed aan geroddel. Waarschijnlijk is dat het gevolg van het leven in groepen en is het een gevolg van de evolutionaire ontwikkeling die ervoor zorgt dat het gedrag in de groep wordt gestroomlijnd en ongewenst gedrag enigszins onder 
controle blijft. Daarom is het moeilijk voor zowel mannen als vrouwen een geheim te bewaren. Volgens een survey duurt het dankzij de moderne communicatiemiddelen gemiddeld 32 minuten voor vrouwen een geheim over een ander verklappen, meestal betreft het zaken die belangrijk voor vrouwen zijn: buitenechtelijke affaires, relatieproblemen of plastische chirurgie. Mannen kletsen nog meer en bij hen zijn geheimen evenmin veilig omdat ze die verklappen aan hun partner of totale vreemden.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (18)