11.995
13

Columnist, radiomaker

Malou werkt voor radioprogramma's en is columnist voor onder meer Preview magazine.

Iets met thee

Dit kon toch niet meer mis gaan? Toch?

In de categorie gênant met een hoofdletter G heb ik mij deze week weer van mijn beste kant laten zien.

Grappig, met een kleine letter g, want je weet natuurlijk dat dit absoluut niet het geval zal zijn, mij kennende, maar dit keer was ik er echt van overtuigd. Ik ben namelijk naar een man toegestapt om een praatje te maken. En dat zonder te kotsen of flauw te vallen. Ik weet het, ik ga echt met stappen vooruit.

tea for twoToen ik hem vroeg wat hij zoal deed in het dagelijks leven en hij antwoordde met ‘iets met thee’, prees ik mij zielsgelukkig. Ik weet namelijk enorm veel van thee, na een reis door Sri Lanka. Zo weet ik bijvoorbeeld dat alle soorten thee van de Camellia Sinensis komen, behalve kruidenthee. 

Eigenlijk is kruidenthee dus helemaal geen thee omdat  het niet van de theeplant komt. Nederland en Portugal waren de eerste landen die thee naar Nederland haalden, wat heel gek is. Ja toch? Je zou denken dat het Engeland is, maar het is dus Nederland! Hoe vet?

Ik praatte over thee. Een heerlijk gevoel, wetende iemand te imponeren met mijn kennis over zijn passie. Dit kon toch niet meer mis gaan? Toch?

Hij was stil.

Ik zit in de ICT, zei hij. Je weet wel. Computers?

ICT… En dus niet… iets met thee.

Toen hij vervolgens, en volgens mij wilde hij er iets mee zeggen, koffie bestelde aan de bar, ben ik afgedropen.

Of ik volgende keer weer op een man af stap voor een praatje?

Iets met nee. 

@ikbenmalou

cc-foto: Ginny

Geef een reactie

Laatste reacties (13)