7.197
37

Predikant van de Westerkerk in Amsterdam

Herman Koetsveld is predikant van de Westerkerk in Amsterdam. Hij was een van de initiatiefnemers van het Manifest van Advent 2009 dat zich
keerde tegen de verharding in de samenleving. Deze publicatie - mede
ondertekend door 40 Twentse predikanten - kreeg de nodige aandacht,
regionaal en landelijk. Sindsdien zet hij regelmatig in verschillende media
zijn kanttekeningen van levensbeschouwelijke aard bij ontwikkelingen in de
samenleving.

Ik neem emotioneel afscheid van de ING

De baas van de bank heeft het moeilijk vanwege een kleine salarisverhoging maar ik ga weg want ik ben te emotioneel voor deze bank

De baas van mijn bank, de ING, heeft het een beetje moeilijk. Hij kwam afgelopen week in het nieuws vanwege een salarisverhoginkje van 27%: van 1,27 miljoen euro naar 1,63 miljoen. Per jaar dus. Nu moet je weten dat dat 20% minder is dan hij voor de crisis jaarlijks kon vangen. Hij levert dus in, begrijp je, en niet zo’n klein beetje ook. 27% meer is dus 20% minder. Dat moet je snappen vriend.

Nu gaan daar allerlei mensen over zeuren en zaniken.Dat je alleen al van die jaarlijkse verhoging met gemak tien mensen aan het werk kunt houden bijvoorbeeld. Maar baas Ralph Hamers legt uit: dit is een emotioneel onderwerp. Ik heb goed gekeken of ik inderdaad een begin van een traan kon ontdekken in zijn ogen toen hij dit zei. Maar hij hield zich goed. Daar is hij baas voor – om zich goed te kunnen houden. Altijd je hoofd erbij blijven houden vindt hij. Zo sterk, zo eh…moedig.

Ik heb toen even gedacht dat baas Ralph een vergissing maakte. Dat hij ‘emotioneel’ zei waar hij ‘ethisch’ had moeten zeggen. En daar twitterde ik eerder over, maar dat was natuurlijk een volkomen verkeerde inschatting mijnerzijds.

Ik heb m’n hele leven al hetzelfde rekeningnummer. Via de Postgiro en Postbank naar de ING. Zo’n nummer loopt levenslang met je mee. Maar ik ga afscheid nemen van dit nummer en van baas Ralph. Ik ben veel te emotioneel voor deze bank.

Adieu ING.

Zie ook: Graaiende ING-bankier: ‘Ik ben moedig’

Cc-foto: Reynermedia


Laatste publicatie van HermanKoetsveld0

  • De Zeven Zuilen (met Enis Odaci)

    Gesprekken over God, geest en tijdgeest

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (37)