Laatste update 15:10
4.145
98

Geboren 1969, Rotterdam. Vertaler. Woonachtig in het zuiden van Italië.

Illinois Nazis

Een meerderheid van Nederlandse politieke partijen probeert te overleven door verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen

In 1980 waren nazi’s met hun bezopen rassentheorieën nog om te lachen. Iedereen herinnert zich nog Henry Gibson die als Illinois Nazi in The Blues Brothers met zijn clubje idioten in een sloot moet springen om het vege lijf te redden. Maar wie de korte speech van deze schertsfiguur naleest, die vergaat het lachen.

White men! White women! The swastika is calling you! The sacred and ancient symbol of your race since the beginning of time! The Jew is using the Black as muscle against you! And you are left there, helpless. Well? What are you gonna do about it, whitey? Just sit there? Of course not! You are going to join with us! The members of the American Socialist White People’s Party. An organization of decent law-abiding white folk, just like you.

Dit leest als een tweet van het Forum voor Democratie. Een gifje van de PVV. Een discours van een VVD-lid. Een Schoo-lezing. En niemand die het ook maar in zijn hoofd haalt om een film te draaien waarin verkondigers van dit soort ranzigheid van de weg af worden gereden.

Want, even afgezien van de uniformen en swastika’s en de naam van de partij, is dit mainstream Nederlandse politiek. “The Jew is using the Black as muscle against you!” Vertaald in modern politikees is dat: “De linkse elite gebruikt de moslims tegen de Echte Nederlander.” De Echte Nederlander heet in sommige kringen de gewone of hardwerkende Nederlander, en de moslims immigratie. Je kunt voor linkse elite ook de EU invullen, of Soros. Jews Will Not Replace Us, weet u nog? De hilarische parodie uit 1980 is de bittere werkelijkheid van 2017 geworden: een meerderheid van Nederlandse politieke partijen probeert te overleven door verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen op basis van totaal uit de lucht gegrepen angstvisioenen.

Well? What are you gonna do about it, whitey?

Dit artikel verscheen eerder op de site van Rob van Kan

Geef een reactie

Laatste reacties (98)