1.908
56

schrijfster

Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie aan de UvA.

In voorjaar 2011 debuteerde ze met Foute Sarahs. Een roman over vooroordelen tegen vrouwen van vijftigplus waarvan ook een muzikaal theaterstuk is gemaakt.

Haar tweede roman Rusteloze benen volgt in 2015. Een familiedrama tegen de achtergrond van een traumatische KOPP-jeugd.

In de herfst van 2015 verscheen Verbrande levens een bundel van elf korte verhalen over waarom mensen op de vlucht slaan.

Lente 2019 verschijnt Claudia’s vierde boek over intergenerationele overdracht van oorlogstrauma’s. Het boek is gebaseerd op het oorlogsdagboek dat haar moeder bijhield in Tjideng, een Jappenkamp in het voormalig Nederlands-Indië.

Naast haar schrijfwerkzaamheden werkt Claudia Biegel als communicatieadviseur. Ze is moeder van twee kinderen en woont samen met haar man in Amsterdam.

Meer informatie: www.claudiabiegel-messcherpeteksten.nl

Islam obsessie jaagt belastingbetaler op kosten en schaadt economie

Wanneer een obsessie zulke vormen aanneemt dat een heel land erdoor wordt geschaad, moet de noodklok gaan luiden

Een wanvertoning, aldus Wilders. Het feit dat onze koningin haar kledingstijl heeft aangepast voor een moskeebezoek in Abu Dhabi. De PVV nam het gebeurde hoog op en stelde zelfs Kamervragen.

Hoe in godsnaam, vraag ik me af, gaan Wilders cum suis in Rome de Sint Pieter binnen? Blootsvoets en in zwemkleren? Petje op en hupsakee? Het is toch doodnormaal om je kleding af te stemmen op de lokale mores. Zeker als het een gebedshuis betreft. In menige Zuid-Europese kerk staan mandjes klaar met hoofddoekjes die vrouwen geacht worden op te doen alvorens de kerk te betreden. Niemand die protest aantekent. De doekjes worden als vanzelfsprekend omgeknoopt. Dat onze koningin een soortgelijk gedrag vertoont in Abu Dhabi is niets anders dan een simpele kwestie van fatsoen en innerlijke beschaving. Niks aan de hand dus, zou je zeggen.

Maar daar zit hem nou juist de kneep. Abu Dhabi gaat de belastingbetaler geld kosten. Of beter gezegd: er hangt een prijskaartje aan de Kamervragen die erover zijn gesteld. Het beantwoorden van één Kamervraag kost gemiddeld 3750 euro. Goed geteld, heeft de PVV er vier gesteld over deze kwestie. Dat betekent dat dit akkefietje de belastingbetaler 15.000 euro gaat kosten. En wat schieten we ermee op? Niets. De vragen lezende (www.PVV.nl) kreeg ik even het gevoel te zijn beland in een oudejaarsconference. Maar dan wel in een peperdure.

Kortom ik kan niet anders dan constateren dat de islam obsessie van de PVV de Nederlandse burger nodeloos op kosten jaagt. Daar komt nog bij dat deze gang van zaken zeker zal doordringen tot de landen waar het staatsbezoek plaats vindt. Een klap in het gezicht van belangrijke Nederlandse handelspartners die broodnodig zijn voor onze toch al kwakkelende economie.

Begrijp me goed, iedereen heeft recht op zijn of haar eigen obsessies. De een is doodsbenauwd voor spinnen en een ander voor onweer. Geen enkel probleem. Maar wanneer een obsessie zulke vormen aanneemt dat een heel land erdoor wordt geschaad, moet de noodklok gaan luiden. Dan is het tijd geworden voor een goede psychiater.

Lees ook op Joop de gratis antwoorden op de PVV-Kamervragen van Nourdeen Wildeman


Laatste publicatie van Claudia Biegel

  • Rusteloze Benen

    Roman

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (56)