1.311
34

Blogger

Ik ben een 27 jarige Rotterdammer, niet afgestudeerd en geen opleiding volgend op het moment. Ik ben gestopt met studeren, omdat ik mij volledig wilde richten op het schrijven. Ik ben zeer geïnteresseerd in het maatschappelijk debat en volg dit al jaren op de voet en geloof dat wij, als wij willen, ook daadwerkelijk iets kunnen veranderen. Een beetje naïef dus ook.

Islam vergelijken met rampen is evengoed abject!

Of de islam erger is dan HIV aids, de watersnoodramp van 1953 of de communistische dreiging mag van Bart Schut kennelijk wel betwist worden

Na het lezen van het stukje fascistoïde braaksel van Geert Wilders en Joram van Klaveren op de The Post Online vielen vele mensen terecht over vooral deze zin: ‘Het is tijd voor repressie van Marokkaans tuig. Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen eeuw heeft gekend, de islam.’ Ik twijfelde of ik er iets over zou gaan schrijven, maar welke argumenten kun je inbrengen tegen zinnen als deze? Ik besloot hier geen column over te schrijven, mijn boosheid delen in een x-aantal 140-tekens (Twitter) luchtte al enigszins op.

Waar ik Wilders echter rechts kon laten liggen, lukt het mij niet het stuk ‘Geert, scheer je haatbaard af’ van Bart Schut op dezelfde wijze te naast mij neer te leggen.

Waar Schut nu blaat dat hij inmiddels meer radicalisering ziet bij de PVV-leiding (betrekkelijk laat!) dan binnen de gemeenschap van Nederlandse moslims, was het diezelfde Schut die zich vorig jaar retorisch vroeg of Marokkanen een racismeprobleem hebben, pas nog aangaf dat een beetje islamofobie geen kwaad kan en recentelijk nog beweerde dat antisemitisme onder jonge moslims fundamenteel, diepgeworteld en een universeel probleem blijkt te zijn. Schut lijkt hiermee, ook nu weer, meer mee te deinen op de verontwaardiging van het moment.

Waar Schut de lezer vraagt het citaat van Wilders en Van Klaveren op zich in te laten werken en The Post Online complimenteert voor het plaatsen van deze ontmaskerende zin, wil ik u vragen de volgende twee citaten op u in te laten werken:

Niet HIV, niet de stormvloed van ’53, zelfs niet de communistische dreiging ons land van de kaart te vegen tijdens de Koude Oorlog – nee, islam is nog veel erger. Oké, daarover kun je twisten [….]

en

Waanzin dus, absolute waanzin. En dom, o zo dom, want het geeft munitie aan de idioten die vinden dat islamkritiek een vorm van racisme is (en misschien zelfs verboden zou moeten worden).

Geert Wilders en Joram van Klaveren zien de ziekte, ook wel islam genoemd, als het ergste wat ons overkomen is in de afgelopen eeuw, erger nog dan de Duitse bezetting. Gevoelig punt waar wel denkend Nederland uiteraard afstand van zal nemen, maar wanneer Wilders en Van Klaveren hadden aangegeven dat de islam erger was dan HIV aids, de watersnoodramp van 1953 of de communistische dreiging, dan was dit kennelijk, Bart Schut volgend, iets waarover getwist kan worden. Onzin! Het is in geen geval betwistbaar.

Wat mij tegenstaat is dat het Bart Schut, als ik zijn stuk zo lees, niet te doen is om het racistische gedachtengoed van de PVV en in het bijzonder deze heren, maar dat ze kennelijk zo dom zijn dit ook zo te etaleren. Zijn angst dat “islamkritiek” steevast racisme genoemd wordt, misschien zelfs verboden zou moeten worden(?!), kent geen grenzen.

De domme fout die Wilders en Van Klaveren hebben gemaakt is kennelijk de islam en plein public de grootste ziekte van de afgelopen eeuw noemen.

Lees ook het artikel van Bart Schut: Geert, scheer je haatbaard af

Geef een reactie

Laatste reacties (34)