1.869
178

Oud-wethouder Amsterdam Bos en Lommer

Fouad Sidali is sinds mei 2008, namens de PvdA, wethouder in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Zijn portefeuilles zijn Onderwijs en Jeugd, Welzijn en Zorg, Werk en Inkomen en Kunst en Cultuur.
Sidali werkte na zijn studie Journalistiek als redacteur bij het NOS-journaal en later als verslaggever bij Hart van Nederland van SBS. In 2003 verruilde hij de journalistiek voor het woordvoerderschap. Hij werd bestuursvoorlichter voor het college van burgemeester en wethouders in Amsterdam.

Islamitische organisaties kruipen weer in hun schulp

Dreiging van de Taliban om in Nederland aanslagen te plegen zou voor vertegenwoordigers van Nederlandse moslims aanleiding moeten zijn om in actie te komen

Het is weer akelig stil rond islamitische organisaties. De jongste dreigingen van de Taliban om in Nederland aanslagen te plegen zouden voor vertegenwoordigers van Nederlandse moslims aanleiding moeten zijn om in actie te komen. Uiteraard in actie tegen de dreigende terreuraanslagen.

De Taliban zou Nederland een lesje willen leren voor de anti-islamton en het anti-islambeleid van de PVV. Een woordvoerder van de Taliban voegt er aan toe dat als er nadelige wetten voor moslims in Nederland komen dat de moslims dan in zowel binnen- als buitenland in actie zullen omen. Tsja…, weer zo’n figuur die denkt dat alle moslims in Nederland mee te krijgen. Omdat ik nog niets vernomen heb van de Nederlandse organisaties die zeggen de moslims te vertegenwoordigen voel ik me genoodzaakt om mijn mening maar te geven.

“Meneer de Taliban-woordvoerder, ik heb niets met PVV. Tegelijkertijd hou ik van mijn land en bepaal ik zelf wel wanneer en hoe ik in actie moet komen. In ieder geval nooit met geweld. We hebben hier in dit land het recht om te zeggen wat we willen zeggen. Tegelijkertijd heeft een ieder het recht om naar de rechter te stappen als iets hem of haar niet zint. Zo gaan we met elkaar om in mijn land. Bemoeit u zich vooral met uw eigen zaken. Overigens, s een van uw volgelingen, Jason W. bekeert tot de ware islam. De islam van naastenliefde en geweldloosheid. De islam die het mogelijk maakt om in een andere niet islamitische cultuur te kunnen leven. De islam die samen wil werken met andersdenkenden.”

Ik hoor de lezer al hardop denken: “De Taliban leest JOOP niet en als je moslims wil bereiken dan moet je niet hier wezen”. Een beetje gelijk heeft u wel. Aan de andere kant kom ik hier regelmatig mensen tegen die, overigens terecht, angst hebben bij dit soort uitspraken van die ongelovige Taliban. Voor die mensen doe ik het ook.

Zoals ik zijn er gelukkig nog zo’n miljoen vrome moslims die niets hebben met dit soort uitspraken van gewelddadige mensen die zich voordoen als de echte moslims. De realiteit leert ons dat er binnen die miljoen zo’n 200 geradicaliseerde moslims in ons land aanwezig zijn. Dat is de groep die we samen moeten aanpakken. Dat is de groep waar we samen tegen in actie moeten komen.

De realiteit leert ons jammer genoeg dat er ook racisten zijn. Volgens onderzoeksbureau Motivaction is 10 procent van de autochtone bevolking uitgesproken racistisch. Deze groep voelt zich superieur aan allochtonen en vindt dat Nederlanders zich niet moeten mengen met andere Nationaliteiten. De helft van de autochtone Nederlanders heeft een afkeer van moslims. In alle recente onderzoeken van het ministerie van BZK zien we een afname van moslim radicalisering en een groeiende afkeer binnen de islamitische gemeenschap tegen radicalisme en extremisme. Daarentegen zien we een groei van afkeer tegen moslims binnen de autochtone bevolking.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik me hier ook richt tot de autochtoon die niets moet hebben van moslims. Integratie, acceptatie is vallen en opstaan. Moslims moeten de kans krijgen maar moeten zich ook uitspreken vóór Nederland en haar verworven rechten. Ben Nederlander maak je druk om wat er in je land omgaat. Laat je niet gek maken door één of andere woordvoerder uit ‘verwegistan’. En dit laatste geldt uiteraard voor de helft van onze bevolking die een afkeer heeft van moslims.

Mij maak je niet wijs dat de 1,4 miljoen PVV stemmers uitgesproken racist zijn. Er is meer waarom je op de PVV zou stemmen. Maar helaas, er  zijn ook PVV-ers die racistisch zijn. En dat mag ook wel gezegd worden.

Zowel de 1 miljoen moslims als ook de 1,4 miljoen PVV stemmers moeten zich niet gek laten maken. Niet door de Taliban maar ook niet door de PVV.

Geef een reactie

Laatste reacties (178)