2.956
61

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Jan Nagels meesterzet

Het interessantste aan de uitslag was, voor zover ik het van hieruit kon zien, de manier waarop Jan Nagel de Grote Leider een hak heeft gezet

Ik ben geen fan van Nagel, maar het was een meesterzet. Hij heeft gewoon een paar zetels van de Stichting van het Verbieden afgesnoept. Dat moet de Grote Leider behoorlijk pissig maken. Nagel is zowat de belichaming van VARA, PvdA, alles waar Wilders nachtmerries van heeft.

Het geeft ook aan dat ontevredenheid erg opportunistisch is. Dat wil zeggen, het kiezersbestand van de Stichting is niet erg stabiel, ook al hebben ze twee verkiezingen op rij stevig gescoord. De regering Rutte/Wilders kan vast wel door met de steun van onze autochtone fundamentalisten, maar de pretentie dat ook maar iets van wat zij doen breed maatschappelijke gedragen wordt, kunnen ze niet hebben. Hadden ze ook niet, daar niet van. De regering van het niets kan gewoon vier jaar verder met niets. Maar ik voorspel dat het voor die tijd hommeles wordt in de achterkamertjes van Wilders.

Dit stuk is overgenomen van de website Amerika.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (61)