464
11

live bij De Gids FM op Radio 1

Joop-debat: Voetbal: Zet keepers een helm op

Debat tussen oud-keeper Hans van Breukelen en Pim Doesburg

Er moet een discussie op gang komen over het dragen van een keepershelm. Dat vindt oud-keeper Hans van Breukelen naar aanleiding van de incidenten rond Maarten Stekelenburg en Przemyslaw Tyton die afgelopen weekend aan het hoofd geblesseerd raakten.


Kijk en luister live naar het Joop-Debat bij De Gids FM of via Radio 1. Dinsdag om circa 11:45. Reacties op Joop kunnen aan de orde komen in het debat.

Hans van Breukelen:

Een helm zou niet verplicht moeten worden, maar misschien moet je de keepers de keuze laten, Maar ik weet het: voetbal is een machosport. Daar loop je ook tegenaan. Maar goed, ook Tyton heeft een vrouw en een kind. Ik zag het gebeuren en dacht meteen aan het geval-Nesu en was blij dat hij zijn voeten bewoog.

In de discussie wordt de vergelijking gemaakt met het wielrennen. In die sport was het jaren geleden ook geen item. Nu is het verplicht. Oud-doelman en keeperstrainer Pim Doesburg vindt dat geen terechte vergelijking:

Een helm lijkt mij onhandig. Een vergelijking met wielrenners gaat mank. Die komen met tachtig kilometer per uur naar beneden. Dat is toch anders.

Hans van Breukelen gaat hierover in discussie met Pim Doesburg.

Houd je hoofd erbij: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (11)