769
3

Theatermaakster, Actrice

Sanne Vogel is actrice, schrijfster en theaterregisseur.

Jurkenstress

Op zoek naar een eerlijke jurk met een zomers tintje

Sanne Vogel schrijft op haar Google Plus account over ‘eerlijk consumeren’ en geeft tips hoe en waar je dat kunt doen. Dit keer over de speurtocht naar een premièrejurk.

Voor premières is het altijd jurkenstress. Zeker als het een première betreft van een film waar je zelf bij betrokken bent. Zo was ik een week voor de première van Verliefd op Ibiza, eind februari, in alle staten omdat ik nog steeds niet wist wat ik aan moest. Ik wilde namelijk persé een eerlijke jurk met een zomers tintje net als de film en hij moest ook nog eens rode (of in dit geval gele) loper waardig zijn.

Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Franse ontwerpster Johanna Riplinger. Ik had haar een jaar eerder ontmoet via Willa Stoutenbeek (die de groene afdeling van persbureau Spice PR vertegenwoordigd). Johanna stond met haar collectie op MINT wat weer georganiseerd word door Willa (i.s.m. Marieke Eyskoot).

De in Parijs wonende Johanna Riplinger produceert haar ontwerpen helemaal eerlijk. Ook de pigmenten die ze gebruikt om haar stoffen te verven zijn natuurlijk. Ze haalt pigment uit verdorde bloemen die aan de tempel zijn geofferd. Een mooi verhaal bij een jurk dacht ik zo.

De ontwerpen van Johanna worden helaas nog niet in Nederland verkocht, wat heel jammer is want ze maakt hele mooie dingen. Speciaal voor mijn première stuurde ze een jurk op vanuit Parijs. Dit is haar site –  www.johannariplinger.com – maar die loopt een beetje achter. Ze heeft ook een Facebook Like pagina waar je haar nieuwste ontwerpen kan zien.

Eerder van Sanne: Groen, eerlijk en toch leuk

Geef een reactie

Laatste reacties (3)