891
19

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

Justitie moet op stenen bezuinigen en zo min mogelijk op mensen

Gevangenissen: Banen behouden en krimpgebieden ontzien

De Partij van de Arbeid heeft er altijd bij het kabinet op aangedrongen om bij de bezuinigingen op Justitie het behoud van banen centraal te stellen. Ik ben dan ook tevreden dat het kabinet alles op alles zet om zo veel mogelijk te bezuinigen op stenen, en zo min mogelijk op mensen.

Werknemers van onze gevangenissen worden van baan naar baan begeleid, en leegstand in de gevangenissen wordt zoveel mogelijk opgevuld door, zoals in de PI Tilburg, cellen te verhuren aan België en Duitsland. In Veenhuizen en Zaanstad wordt geïnvesteerd in nieuwbouw.

Het is eerlijk en sociaal dat de werkgelegenheid centraal staat. Ook is de PvdA tevreden met het feit dat onze krimpregio’s, met name in het noorden van het land, worden ontzien. Zo blijven onder andere de gevangenissen in Veenhuizen, Ter Apel, Middelburg, Roermond en Sittard open. Het is goed dat de staatssecretaris onze oproep daartoe heeft ingewilligd.

Tot slot steunen we de extra inzet van elektronische detentie. Voor de PvdA geldt: de cel in als het moet, elektronische detentie als het kan. De PvdA ziet ook dat sommige maatregelen uiterst pijnlijk zijn. Vooral de forensische zorg en de rechtsbijstand krijgen harde klappen te verduren. We verwachten van de staatssecretaris dat hij ook hier de pijn zoveel mogelijk probeert te verzachten en oog blijft houden voor een eerlijke en sociale uitvoering.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)