443
9

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Koester het recht op vrije vereniging

Media geven te veel platform aan luid roepende en zelf de wet overtredende lieden

Ik geef niets om pedovereniging Martijn. Of om de SGP. Of andere clubs en verenigingen die naar mijn smaak onzinnige of verwerpelijke idealen nastreven. Te denken valt aan de Partij van het Verbieden. Maar het clubrecht is onaantastbaar.

Een politieke partij om de politieke partijen af te schaffen? Om de sharia in te voeren? Een vakbond van moordenaars? Omroepverenigingen? Alles mag in een vrije samenleving, ook streven naar het einde ervan. Het recht van organisatie is vrij ook als je streeft naar iets dat nu nog in strijd met de wet is. Anders was slavernij nooit verdwenen.

De Haagse blaataap die zoals een aantal anderen zijn prominentie dankt aan het Lagerhuis had natuurlijk geen moeite om genoeg handtekeningen te verzamelen om een parlementair debat af te dwingen. Hij hep een radioprogramma en roept daar dingen die reacties opleveren. Populisme heet dat. Nadenken is geen vereiste. Hopelijk zijn de parlementariërs principieel genoeg om het recht van vereniging te verdedigen.

Ondertussen mogen de media wel wat kalmer aan doen. Ze geven te veel platform aan luid roepende en zelf de wet overtredende lieden. Het is een komkommer.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (9)