Laatste update 15:39
1.351
23

Theatermaakster, Actrice

Sanne Vogel is actrice, schrijfster en theaterregisseur.

Kom op voor de vegaburger

U wilt mij verbieden. U wilt dat ik een andere naam krijg.

Beste Landbouwcommissie van het Europese Parlement,

Mijn naam is Sanne Vogel, ik ben een Europese burger. Een burger? Zeg ik dat nu echt? OMG, denkt u nu dat ik zo’n rond gebakken samengeperst vleesrondje ben, dat precies op uw broodje past? Begint u nu te watertanden? Wilt u mij nu opeten??? OMG, wat misleid ik u nu hè? Wat hou ik u voor de gek!

Ik ga nog een stapje verder, ik ben dus ook nog een veganist, ik ben dus eigenlijk een vegaburger! Wat zeg ik nou? Gadverdamme, ‘vega’? Nee, nee, nee… dat is niet de bedoeling. Daar zijn jullie vriendjes van de vleeslobby niet blij mee.

U wilt mij verbieden. U wilt dat ik een andere naam krijg. Want de naam burger is alleen voor dat ronde vleesplakje, gemaakt van een dood dier, dat u lekker naar binnen propt bij de parlementaire barbecue terwijl de poolkappen smelten, snaveltjes van kipjes worden verwijderd, de staartjes van varkentjes worden afgeknipt zodat de dieren elkaar geen pijn kunnen doen in overvolle stallen.

OMG wat zeg ik nu? Daar zouden jullie van de Landbouwcommisie toch best wat tegen kunnen doen? Maar nee, u heeft het te druk met het verbieden van misleidende woorden voor vegaproducten zoals ‘burger’.

Deze bijdrage verscheen eerder op Instagram.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)