1.732
32

Kunstenaar

TINKEBELL is kunstenaar. In 2005 studeerde zij af aan de afdeling design van het Sandberg Instituut te Amsterdam. In 2004 verkreeg ze landelijke bekendheid met een handtas die zij gefabriceerd had van het bont van haar eigen kat. Begin 2008 deed ze opnieuw van zich spreken met de tentoonstelling Save the pets, waarbij ze in galerie Masters in Amsterdam, 95 hamsters tegelijk liet rondlopen in zogenaamde hamsterballen. Zij wilde hiermee laten zien hoe mensen omgaan met hun huisdieren. Haar werk leverde meermalen een storm aan publiciteit en kritiek op, inclusief haatmail en doodsbedreigingen. Een deel van deze haatmail en doodsbedreigingen werden gepubliceerd in het boek Dearest TINKEBELL uit 2009. Ook publiceerde zij het boek 'De Duitsers zijn uitgeschakeld'. In 2018 publiceerde ze een boek over haar ervaringen in het Japanse kernrampgebied: Het gevaar van angst – hypochonderen in Fukushima.

Laat je voornemens niet verdampen

Ik wil een internationaal actief demotiveringsbeleid betreft het krijgen van kinderen

Vandaag las ik een Facebookupdate van PR goeroe Jennifer Delano waarin ze het volgende schreef: “Mijn samenvatting van 2012 doelen: 18 gelukt, 5 werd wat anders dan ingepland, maar geslaagd, 3 niet gelukt- bleek niet leuk of geprobeerd.”

Ik doe persoonlijk niet zo aan lange termijn doelstellingen. Of tenminste, ik schrijf ze gewoonlijk niet op en houd al helemaal geen lijstjes bij die ik aan het einde van een jaar check.

Nee, als ik iets bedenk dan ga ik het over het algemeen gewoon doen en als het dan niet lukt dan probeer ik het weer en wéér en wéér, totdat het wel lukt. (Nee, dokter, ik snap zelf echt niet waardoor ik die maagzweer heb).

Jennifer gelooft dat het werkt en dat je doelen eerder behaalt wanneer je ze opschrijft.

Vooruit dan maar dacht ik, en ik maakte een lijstje voornemens voor 2013. Graag te behalen vóór maart:
– Ik wil een vaste column ergens. Iets pretentieuzer (met alle respect en het is echt wel leuk hoor en ik blijf het ook zeker doen) dan De Krant van de Aarde waar ik nu al een tijdje voor schrijf.
– Ik moet echt een keer geld gaan verdienen. Na al die jaren heb ik nog steeds een negatief inkomen met een 60+ urige werkweek.
– Ik heb een nieuwe sponsor nodig om de wereld verder te redden. Graag een particulier of een bedrijf, want die fondsen: dat is maar niks. Lage bedragen, hoge eisen, corrupt en onbetrouwbaar.
– Oja, mijn boek ‘De Duitsers zijn uitgeschakeld’ wordt natuurlijk een bestseller.

Tot slot voegde ik toe dat ik wat meer tijd voor mijzelf wil nemen. Een avond per week met een fijne dichtbundel op de bank, dat lijkt mij wel wat.

Ik staarde naar mijn scherm en het viel mij op dat alles wat ik wil op werk en geld is gericht. In gedachten zag ik bepaalde vrienden met hun ogen rollen betreft mijn wens om één avond per week vrij te zijn. Ik moest er van zuchten met een blik van ‘Je wéét toch dat meer avonden vrij, voor mij een onhaalbaar doel is?!’.

En toen ik nog wat langer naar mijn uitgeschreven zinnen keek bedacht ik ineens dat er nog veel meer is wat ik wil. Grotere dingen:

– Ik wil POTVERDRIE! dat die uitgeprocedeerde mensen in de vluchtkerk, die niet terug kunnen naar hun eigen land, hier een verblijfsvergunning krijgen. En niet alleen díe mensen, maar ook alle andere uitgeprocedeerde asielzoekers die niet terug kunnen naar hun geboorteland.
– Ik wil een verbod op reclame voor vlees, nét als het verbod op tabaksreclame. En ik vind ook dat het verboden moet worden om gratis vlees uit te delen, zoals bijvoorbeeld de Unox erwtensoep die soms op het station wordt uitgedeeld bij lange treinvertragingen.
– Ik wil dat al die uitgebuite Poolse mensen in de champignonindustrie per direct met terugwerkende kracht volledig uitbetaald worden voor al het werk wat ze hebben verricht.
– Ik wil dat kinderen al op de basisschool les gaan krijgen in internetgebruik en sociale media vakken. Ik wil dat het net zo belangrijk wordt als taal en rekenen.
– Ik wil dat kinderen al op de basisschool les krijgen in ‘voedingsleer’. Wat eten we en waar komt dat vandaan? Wat zijn de effecten van voeding? (en wég met het obesitas probleem!!)
– Ik wil een vuurwerkverbod voor particulieren en ik wil dat het gehandhaafd wordt.
– Ik wil een internationaal actief demotiveringsbeleid betreft het krijgen van kinderen (We zijn met veel te veel op deze wereld!).
– Ik wil naar een minder democratisch systeem: eerst een testje afleggen voor je mag stemmen. Geen geouwehoer.

En ik stel Midas Dekkers voor als minister president. Mét veto recht.

Doelstellingen opschrijven helpt volgens Jennifer. Ik ben benieuwd.

Lees ook: Uiteindelijk ben ik niet lang voor de sekslijn blijven werken

De Duitsers zijn uitgeschakeld
en andere waargebeurde verhalen beleefd en verteld door een meisje met de zelfbedachte naam TINKEBELL.

Hoe je aangestaard kunt worden door een muis met een feestmuts op. Welke types tegenwoordig kaas maken. Mannen die vermeden moeten worden om de viezigheid op hun piemel. Hoe je aangeklaagd kunt worden door depressieve hondenbezitters. Waarom je een psychiater ook preventief kunt bezoeken. Over Boy. Over niet opgegeten boterhammen. Over alleen zijn. En ook: Wat hamsters, politiek en portretschilderkunst met elkaar te maken hebben..


Laatste publicatie van Tinkebell

  • Het gevaar van angst

    Hypochonderen in Fukushima

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (32)