1.791
98

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Laat Wilders Wilders zijn

Het land krijgt de regering die het verdient

Wilders blijft spreken. Mooi zo. Stort je hart uit, zeg het, recht voor zijn raap. Laat je ware aard zien. Dit hele proces was natuurlijk niet nodig. Daar moet het openbaar ministerie niet op aangekeken worden maar de klagers. Mohammed Rabbae bijvoorbeeld, is zo van het ouderwetse soort ‘kijk mij eens beledigd’ wezen dat het pijnlijk is. Natuurlijk mogen we in Nederland katholieken, gereformeerden, moslims en psychiatrische patiënten belachelijk maken.

Nee, Wilders mag beledigen wat hij wil. Hij mag groepen in Nederland tegen elkaar opzetten. Hij mag schelden, hij mag burgers beledigen en schofferen. Hij mag revolutie uitroepen en ondertussen in achterkamertjes uitverkoop houden bij de gevestigde orde. Hij mag de rechtsstaat voor corrupt uitmaken, rechters voor D66’ers – hoe beledigend kun je zijn? Hij mag de VVD voor machtsbeluste, onverantwoorde belangenbehartigers uitmaken. Hij mag zelfs af en toe een waarheid als een koe debiteren, zoals dit laatste punt.

Wilders mag zijn obsessies, zijn ziekte, dagelijks botvieren. Hij mag Turken en Grieken beledigen en Israël in een permanente omarming houden. Hij mag samen werken met de ergste vormen van intolerantie in evangelisch Amerika. Hij mag, kortom, zeggen wat hij wil, doen wat hij wil.

Hij mag in alle vrijheid aan de educatie van de kiezer werken. Laat Wilders Wilders wezen. Het is de enige manier om kiezers te laten beseffen waar ze voor kiezen. Als ze bij volle bewustzijn Rutte/Wilders willen omzetten in Wilders/Rutte: het land krijgt de regering die het verdient. En iedereen de vrijheid om alles over Wilders te zeggen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (98)