5.974
39

Schrijfster

Christianne Offermans (Chrisje), 37, schrijfster / auteur en werkzaam bij de overheid, bezit van jongs af aan een natuurlijk communicatief talent. Op haar eigen website, www.chrisje.info, schrijft zij herkenbare, grappige en ontroerende columns. Sinds 2014 is zij opiniemaker voor Joop.nl (BNNVARA). In 2014 was ze één van de winnende finalisten bij de landelijke schrijfwedstrijd Jouw Verhaal. In 2017 werd Christianne het eerste vrouwelijke redactielid van de GayKrant, waar ze sinds haar eigen coming out als columnist voor schrijft: daarnaast is ze auteur van de eerste live online geschreven thriller genaamd BODEM.Op de populaire Facebook pagina Chrisje volgen meer dan 17.000 lezers haar columns en quotes, altijd andersom denkend: een aantal van haar spreuken werd dan ook door Omdenken gepubliceerd.

Laat Yolanthe met rust!

Mensen gaan niet één, maar wel tien stappen te ver in hun oordeel over Yolanthe's 'nieuwe' uiterlijk. Stop de genadeloze Twitter-trein!

Ook Christianne Ridderbeekx geeft toe dat ze bij het zien van Yolanthe’s optreden in RTL Late Night dacht: hmm, ze zag er wel anders uit. Zou ze iets aan haar gezicht hebben laten doen? Of was het toch de make-up of het licht, of een combinatie van factoren? Na de talkshow barstte de discussie over Yolanthe’s nieuwe gezicht los op Twitter. Maar het gaat uiteindelijk niemand iets aan, stelt Christianne Ridderbeekx.


Ik vind haar een van de mooiste vrouwen van ons land, maar daarnaast ook erg sympathiek overkomen, als mens. Zo lag ik jaren geleden al in een deuk om haar optreden bij de Lama’s.

Maar wat je er ook van vindt of denkt, uiteindelijk gaat het ons geen bal aan of ze nu wel of niet iets heeft laten doen. En is het nog altijd haar lijf, haar hoofd en haar leven. Maar zodra de genadeloze Twitter-trein op gang komt en stoom begint te produceren, vliegen de hatelijkheden digitaal richting Yolanthe. Mensen gaan niet één, maar tien stappen te ver. Ze wordt grof beledigd, en niet alleen op haar uiterlijk. Pure karaktermoord. Ga er maar aan staan, al die Twitter diarree over je heen krijgen. Het zou mij niet in de koude kleren gaan zitten. Het lijkt alsof mensen van achter hun veilige beeldscherm alles maar denken te kunnen roepen. Het maakt niet uit hoe grof, want hee, het zijn maar woorden, het is maar op afstand, het is niet persoonlijk.

Beseffen die mensen dan niet dat Yolanthe ook een mens is? Is het afgunst, omdat ze er ondanks slechte make-up of wat dan ook toch nog altijd beter uit ziet dan die digitale treiterkoppen? Is het jaloezie op haar succes? Haar geld? Is het kuddegedrag? Laten we lekker saamhorig – het is immers bijna kerst, dus we doen het samen –  iemand de grond in boren?

Om je plaatsvervangend dood te schamen. Ze heeft niemand iets aangedaan, ze heeft geen strafbaar feit gepleegd, ze was alleen maar te gast bij Humberto. Morgen is iedereen het weer vergeten. Maar zoals dat met (online) treiteren gaat, voor de persoon die het lijdend voorwerp is, is het vaak helemaal niet zomaar vergeten. Het sluimert nog lang na. Mensen realiseren zich de gevolgen van hun beledigende woorden niet. Ik hoop dat Yolanthe het allemaal een beetje naast zich neer kan leggen. Want ook al doen sommigen op Twitter alsof ze “maar een geldwolf of voetbalvrouwtje” is, ik denk dat ze een hele leuke, sympathieke vrouw is, die al deze ongevraagde bemoeienis niet verdient. En al zeker niet die massaal gegroepeerde haat die op haar afgevuurd werd. Get a life!

Geef een reactie

Laatste reacties (39)