3.185
103

Schrijfster, feministe, activiste

Anja Meulenbelt (1945) is schrijfster, feministe, activiste en oud-parlementslid voor de Nederlandse SP. Ze publiceerde veertig boeken.

Lachen met Wilders

Hahaha. Ik was nog van plan om een stukje te schrijven naar aanleiding van al die juichende reacties van de Wildersaanhangers, die zo blij zijn met de val van het kabinet omdat de Grote Leider nu de kans krijgt om te gaan regeren.

Want hoe erg ik het ook vind, er is één reden waarom ik het nog wel eens mee wil maken, Wilders in de regering, en dat is de voorspelbaarheid dat hij zijn achterban diep gaat teleurstellen. Wat de aanhangers van Lou de Palingboer destijds ook niet van hun stuk bracht, want die bleven nog geloven in zijn onsterfelijkheid toen hij al dood was, maar toch.

Dit wilde ik zeggen: er zijn twee mogelijkheden als Wilders onverhoopt werkelijk in een rechtse regering komt: de ene is dat hij trouw aan zijn stijl tot op heden van alles blijft roepen wat op geen enkele manier is waar te maken: omdat het praktisch niet uitvoerbaar is, omdat het tegen de Grondwet in gaat, omdat je er zelfs met een rechtse regering de meerderheid van de kamer voor moet hebben. Zoals daar zijn de kopvoddentaks, zet ze er allemaal uit als ze zich misdragen, schiet ze door hun knieën, geen moslim het land meer in en ander gebral. Net als Verdonk, die ook van die frisse ideeën had, zoals criminele Antillianen het land uit en verbieden dat mensen op straat een andere taal spreken dan Nederlands. Ook toen zij minister was heeft zij namelijk niets waargemaakt van al die populistische ideeën waar ze de mensen mee paaide. En ook bij Wilders zou dat moeten blijken: als populistisch volksmenner doet hij het geweldig, maar met spierballentaal redt je het niet als minister.

Of, een andere mogelijkheid, hij draait bij en verandert van stijl. Want als minister, hoe je het ook wendt of keert, moet je samenwerken met je collega’s, moet je beleid maken dat haalbaar is, moet je luisteren naar het parlement en moet je dus water bij de wijn doen. En dan blijft er van de redenen waarom hij zijn achterban heeft verzameld weinig meer over, want dan is hij in de kortste keren gewoon een niet zo vreselijk begaafde rechtsige politicus waarvan we er velen hebben. Gewoon zo’n beetje VVD, waar hij vandaan komt, met wat linksige dingetjes voor het volk.

Maar ik ben met het stukje dat ik wilde schrijven al weer ingehaald door de actualiteit. Meneer wil zo graag op het pluche, dat hij nu al vast begint met de wijn flink te verwateren. Want wat hoor ik net op de radio? Dat dat gedoe over de islamisering en het tegenhouden van migranten wat hem betreft wel ter discussie mag staan. Het enige waar hij niet van af wil is de AOW op 65, dat is niet onderhandelbaar, de rest wel.

Hahahaha!!!

Dit stuk staat ook op anjameulenbelt.nl


Laatste publicatie van Anja Meulenbelt

  • Feminisme Anja Meulenbelt

    Feminisme

    terug van nooit weggeweest

    Juni 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (103)