2.434
48

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Leers en Balkenende, zoek de verschillen

Als in politiek geïnteresseerde burger heb ik het deze dagen niet makkelijk.

Ik kan niet schaken, vind het politieke bedrijf ingewikkeld en probeer het beetje hersens dat ik heb echt op volle toeren te laten werken. Maar ik word erg op de proef gesteld.

Tegelijkertijd vochten twee voormannen in de politiek voor hun positie. In het zuiden van het land burgemeester Leers van Maastricht, in Den Haag premier Balkenende. De één gleed uit over een vakantiehuis, de ander struikelde over een oorlog. De één betuigde spijt, gaf fouten toe en smeekte om vergiffenis. De ander hield door dik en dun vol dat hij geen fouten had gemaakt en dat hem niets te verwijten viel. De één werd onthoofd door o.a. de Partij van de Arbeid in zijn gemeenteraad (uiteraard geholpen door de meerderheid in de raad), de ander werd gered door de Partij van de Arbeid (uiteraard geholpen door de coalitiegenoten). Een vakantiehuis kostte een stad een uitzonderlijk goede burgemeester, een oorlog was (nog) geen reden om een draaiende en stuntelende premier naar huis te sturen.

Ik slaag er niet in om het politieke spel te doorgronden. Het klinkt stom, maar ik heb een hekel aan het politieke spel, waar de menselijke maat ver te zoeken is.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)