2.610
159

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Lekker geframed, maar wanneer was ‘links’ nou echt aan de macht?

Het blijft bizar hoe 'rechts' de booschap heeft laten inslijpen dat Nederland zo links is geregeerd, slachtoffer van allerlei linkse hobbies. 

Ga maar na. Minister Zalm, toch echt VVD, is de langst dienende minister van Financiën geweest. Tussen 1945 en 1993, toen paars begon, regeerde altijd het CDA in verschillende geloofsvarianten en later tesamen.

Het slechtste kabinet dat Nederland ooit heeft gehad, Van Agt/Wiegel werd gerund door CDA en VVD.

De opvolgers, Lubbers 1 en 2 waren CDA en VVD. De VVD was van 1994 tot 2002 partner in paars en switchte toen gemakkelijk door naar het CDA van Balkenende. Tussen 2007 en 2010 heeft de PvdA nog mee geregeerd en stond de VVD in de kou. Laten we dus allemaal nog even goed naar die geschiedenis kijken: Nederland is geen product van linkse heethoofden of drambeesten. Nederland is een corporatistisch product van de middenpartijen. De mythe dat links het land in zijn greep zou hebben, is ronduit flauwekul. Dat rechts nu de scepter zwaait, althans de belangenbehartigers van VVD en CDA die altijd al Nederland runden, mogelijk maakt, dat is een feit. Er is geen Wilders revolutie, er is geen Fortuyn revolutie, er is geen rechts kabinet. Het gaat zoals altijd: VVD en CDA maken de dienst uit. Linksom of rechtsom kom je daar altijd op uit.

Geef een reactie

Laatste reacties (159)