1.154
25

live bij De Gids FM op Radio 1

Leren op zee, toestaan of verbieden?

De initiatiefnemers gaan in debat met CDA-Tweede Kamerlid Jack Biskop

32 VWO-leerlingen gaan een zeiltocht van een half jaar maken naar de Caraïben en weer terug. Onderweg krijgen ze om de dag ‘gewoon’ les, de andere dag zijn ze matroos aan boord van het tall ship. CDA-Kamerlid Jack Biskop ziet dit soort nieuwlichterij helemaal niet zitten. Hij gaat in het Joop-Debat in discussie met Monique Touw van organisator School at Sea.

Kijk en luister live naar het Joop-Debat bij De Gids FM, donderdag 29 september om circa 11:45 uur op Radio 1. Reacties op dit artikel kunnen aan bod komen in de uitzending.

School at Sea neemt de leerlingen mee op de 17.000 euro per persoon kostende reis. De organisatie zegt op de eigen website:

School at Sea is meer dan lesboeken en zeilen hijsen. Aan boord van School at Sea gaat het om sterker worden, je potentieel ontwikkelen en je persoonlijkheid vormgeven. Je leert vaardigheden ontplooien die je nodig hebt bij de uitdagingen van een veranderende wereld. Een volwassen wereld, die op je wacht zodra je van boord stapt.

De Vereniging voor leerplichtambtenaren staat achter de reis die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Ook. D66-Kamerlid Boris van der Ham denkt dat het project juist heel leerzaam kan zijn, zegt hij in dagblad Metro.

“Ik had gewild dat ik dit kon doen op die leeftijd.” De democraat is niet te­gen het project, zeker niet “als de Onderwijsinspectie aangeeft dat het aan de eisen voldoet en het niet wordt betaald van overheidsgeld”. In dit geval gaat het volgens het Kamerlid om een par­ticulier initiatief. “En particulier onderwijs is niet verboden in Nederland.”

Geef een reactie

Laatste reacties (25)