8.070
0

Columnist, wetenschapsjournalist

Gard Simons (Kerkrade, 1963) is schrijver, columnist en wetenschapsjournalist. Hij woont en werkt in Limburg. Van februari 2007 tot januari 2014 schreef hij columns en essays voor de twee Limburgse dagbladen. Na publicatie in het Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger verschenen zijn columns op dit weblog. Sinds december 2013 publiceert Simons bij gelegenheid in landelijke dagbladen.

Verder maakt Simons bedrijfsfilms, info-mercials, commercials, evenementenreportages (denk bijvoorbeeld aan Pinkpop), korte documentaires en promotievideo’s.

Leve Liefde voor Holland

Kijk: oorlog, honger, armoede, ontheemding, verscheurde gezinnen, dode kinderen, het is allemaal mooi en aardig, maar van onze pindakaas moeten ze afblijven

Als hopeloos verslaafd facebook’er kom ik elke dag vele prachtige pagina’s tegen die de Nederlandse cultuur een warm hart toedragen. Een van de gemeenschappen die zich ten doel heeft gesteld om het Nederlandse cultuurgoed te promoten en uit te dragen heet ‘Liefde voor Holland’. U zou die pagina eens moeten bezoeken want ze is zeer de moeite waard. Er zijn mooie foto’s van Nederlanders in traditionele klederdracht compleet met klompen en buitenspiegels, schitterende Hollandse vergezichten en toffe foto’s van de Euromast. Er wordt gewaarschuwd voor de asieltsunami van de duizenden gelukszoekers die ons zorgstelsel komen ontwrichten met hun ooglidcorrecties en, als ze eenmaal weer goed kunnen zien, al onze vrouwen verkrachten. Wist u trouwens dat ze allemaal gratis geld, een villa in ’t Gooi, tien staatsloten en een Mercedes krijgen? Ik ook niet, maar daarom is ‘Liefde voor Holland’ nou juist zo’n mooie komjoenietie, want alles wat erop staat is waar. Ook de Nationale Groet (de opgestoken middelvinger) mag zich in ruime aandacht verheugen.

Ik mag ook graag de commentaren onder de nieuwsberichten lezen. Zo blijf je namelijk op de hoogte van wat de intelligentsia vindt van de belangrijke maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Een van die commentaren maakte gewag van een gelukszoeker die in een supermarkt een pot pindakaas had geopend om te kijken wat het was, en ‘m vervolgens weer terugzette. Kijk: oorlog, honger, armoede, ontheemding, verscheurde gezinnen, dode kinderen, het is allemaal mooi en aardig, maar van onze pindakaas moeten ze afblijven. Kom je aan onze pindakaas, kom je aan mij. Er zijn grenzen. Bovendien is het een schande dat- ie ‘m niet lekker vond. Is wel toevallig ons Nationaal Broodbeleg, ja?

Tsunamisten
Zo wordt dat dus niks met die integratie. Ze zullen moeten wennen aan onze Hollandse gerechten, zoals het broodje shoarma, de pizza en de babi pangang. Weet u wel hoe dat gaat stinken als die tsunamisten straks allemaal hun eigen kostje gaan koken? Dat u het heerlijke shoarmavlees van Albert Heijn staat te braden en u over de nek gaat van de kooklucht van uw Syrische buurman.

Dat soort dingen, daar hoor je ze in Den Haag niet over. Het enige wat je van dat nepparlement hoort zijn ongenuanceerde teksten over humane opvang, morele plicht, beschaving, en meer van dat soort nonsens. Voor het werkelijke verhaal moet u op Facebookpagina’s zoals ‘Liefde voor Holland’ wezen. De naam zegt het tenslotte al, dus wat wil je nog meer.

Cultuur en erfgoed
De bescherming van cultuur en erfgoed heeft de hoogste prioriteit. Denk bijvoorbeeld aan Oh Oh Cherso, Andy en Melisa en de Roelvinkjes. Wij zijn een beschaafd land en dat willen we zo houden, dus het kan niet zo zijn dat iedereen maar lukraak potten pindakaas gaat lopen openmaken. What’s next? De aardbeienjam? Ik bedoel maar, op deze manier gaan we met z’n allen naar de gallemiezen.

Het schijnt trouwens ook nog zo te zijn dat die gelukszoekers fokken als de konijnen, want ik zag gisteren bij Pauw een Syrisch gezin met vijf dochters. Vijf! Ze hadden zich trouwens vermomd als aardige nette eloquente mensen, maar daar moet je doorheen prikken. Die kleren die ze droegen hadden ze zeker gekocht van Nederlands uitkeringsgeld. Bovendien waren ze droog en dat kan nooit, want die rubberboten zijn allemaal lek.

Nee mensen, we worden op grote schaal belazerd door de propagandamachine van de Gutmenschen. Laat u niets op de mouw spelden en leest allen Liefde voor Holland. Houzee en houd u veilig.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)