1.067
33

SP-fractievoorzitter PS Limburg

Thijs Coppus (1981) is fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten van Limburg. Hij is sinds 1998 actief voor de SP. Aanvankelijk als raadslid voor de SP in Horst aan de Maas, vanaf 2007 als lid van Provinciale Staten. \
Coppus rondde in 2003 de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening af en ging na enige omzwervingen in de ouderenzorg aan de slag voor de SP als medewerker van het studiecentrum.
http://thijscoppus.sp.nl

Linkse hobby’s

Dankzij Wilders' kruistocht tegen cultuur verdwijnen bibliotheken uit dorpen en buurten, kunnen veel kinderen niet meer naar de muziekschool en kunnen gemeentelijke musea het wel schudden

“Het kabinet moet nu fors gaan snijden in al die linkse hobby’s zoals de miljarden die worden uitgegeven aan de Europese Unie, ontwikkelingshulp, milieu- en kunstsubsidies, Vogelaarwijken, inburgering en ga zo maar door.” Aldus Geert Wilders. Met het het aantreden van het nieuwe kabinet lijkt de jacht op alle zogenaamde linkse hobby’s geopend.

Begin deze maand riep het Limburgse CDA al triomfantelijk dat het afgelopen zou zijn met de Vogelaarheffing en dat de Randstad haar eigen ‘linkse’ maar problemen moest oplossen. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de Nederlandse bibliotheken in grote problemen komen. Naar verwachting zal 30% van de bibliotheken dicht gaan. Daarnaast moeten veel gemeenten door geldgebrek fors snijden in de thuiszorg, subsidies aan lokale verenigingen en lokale culturele instellingen zoals de muziekscholen en streekmusea.

De nieuwe rechtse coalitie van VVD, CDA en PVV doet alsof ze, net zoals Robin Hood, het geld van de rijke elite in de Grachtengordel afpakt en teruggeeft aan de gewone mensen. Het tegendeel is waar; gewone mensen worden keihard en op alle fronten gepakt. Dankzij Wilders’ kruistocht tegen cultuur verdwijnen bibliotheken uit dorpen en buurten, kunnen veel kinderen niet meer naar de muziekschool om een instrument te leren bespelen en kunnen gemeentelijke musea het wel schudden. Voor de ‘Grachtengordel elite’ zal dit geen probleem zijn, zij hebben geld en blijven boeken kopen en huren een privé muziekleraar in.

Nee, de rekening van Geert, Mark en Maxime is voor de gewone man en vrouw. Voor VVD, PVV en CDA staat ‘links’ gelijk aan gewone mensen, emancipatie, gelijke kansen voor iedereen en gelijke toegang tot voorzieningen voor iedereen. En zo kennen we ze weer, als een stel rechtse ballen die de kloof tussen arm en rijk zo groot mogelijk willen houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)