3.468
132

Oud-gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam

Victor Reijkersz was gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam van 2002-2010. Reijkersz is achter de schermen nog actief bij Leefbaar Rotterdam en streeft naar een kleinere overheid en een eerlijkere samenleving en economie. In het dagelijks leven runt Reijkersz zijn eigen game design studio.

Linkse hypocrisie rond moslims

Waarom mag een land niet islamitisch geregeerd worden als de kiezers dat willen?

Heeft u het nieuws gevolgd over Egypte? Waarschijnlijk wel, maar laat mij u een korte samenvatting geven.

Ongeveer een jaar geleden werd voormalig dictator Mubarak afgezet. Er werden vervolgens verkiezingen gehouden en het Egyptische volk koos in meerderheid voor de Moslimbroeders.

Na een korte regeerperiode van Moslimbroeder Morsi pleegde het leger ongeveer een maand geleden een coup. De Moslimbroeders protesteerden vervolgens relatief vreedzaam, maar slechts voor korte tijd aangezien het leger op zeer hardhandige wijze ingreep. Duizenden moslimbroeders zijn doodgeschoten of worden nog doodgeschoten. Hun hele leiding zit inmiddels in de gevangenis wachtend op een showproces.

Prille democratie
Als u mij vraagt wat hier gebeurd is antwoord ik u dat een prille democratie op facistische wijze om zeep is geholpen. Er vallen kantekeningen te maken over het democratisch gehalte van Morsi, maar het is niet te ontkennen dat een democratisch gekozen regering door een militaire coup is beëindigd.

Het Westen en Nederland hielden hun mond terwijl dit gebeurde. Dit is buitengewoon vreemd aangezien ik altijd dacht dat wij ons hard maakten voor democratisch gekozen regimes…

Slachtpartij
En daarna, op 27 juli toen de eerste slachtpartij op de Moslimbroeder demonstranten plaats vond, riepen het Westen en Nederland bijvoorbeeld alle partijen op van geweld af te zien (terwijl overduidelijk hier één partij buitensporig veel meer geweld gebruikt dan de andere). Een zeer laffe reactie in vergelijking met de veel hardere reactie op veel minder gewelddadig politie optreden in bijvoorbeeld Rusland (homoprotesten) en Turkije (tegen Erdogan).

Onverklaarbaar
Voor mij is het onverklaarbaar dat Nederland en het Westen het beestje niet bij de naam noemen en verklaren dat er een coup is gepleegd en dat de legitiem gekozen regering hersteld moet worden.
De hypocrisie van de linkse partijen, de PvdA levert nota bene onze minister van Buitenlandse Zaken, is stuitend. Als je voor democratie bent in het Midden-Oosten moet je ook de consequenties accepteren als een partij die je niet aanstaat de steun van het volk krijgt.

Hoe durft een partij als de PvdA hier in Nederland moslimcritici aan te vallen die de islam hier willen inperken (denk aan: afschaffen islamitisch onderwijs of verbod op minaretten), terwijl ze als elders alle rechten van moslims worden afgenomen op de vlakte blijven en de mond houden.

Hypocriet
Het is hypocriet wat er nu gebeurt. In ons land, waar we juist zo min mogelijk islam invloed willen, mogen de moslims geen strobreed in de weg worden gelegd, maar in hun eigen land (waar ze zouden moeten kunnen leven en bestuurd worden zoals zij dat willen) mag een volledig democratische verkiezingsuitslag onder het mom van seculariteit onder tafel geveegd worden.

Daar bovenop komt nog dat de moslims in het Midden-Oosten al een negatief beeld van ons hadden en dat dit nu helemaal niet meer te weerleggen valt. Door de democratisch verkozen Moslimbroeders niet op zijn minst verbaal te steunen kiest Nederland indirect de kant van de coupplegers en de hernieuwde militaire dictatuur. Iets waar ik me uiterst onprettig bij voel. I would say it’s a big shame.

Volg Victor ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (132)