2.224
50

Journalist, schrijver

Maria Genova is journalist en schrijver. Met haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn won ze de Looier Debutanten Prijs. Haar nieuwste boek is 'Man is stoer, vrouw is hoer' en gaat over de wereld van prostitutie, loverboys en vrouwenhandel.

Loverboys verkopen BNN datingshow

Loverboy betekent pooier, dat is beslist geen entertainment  

Omroep BNN komt met een nieuw datingshow met de titel Loverboys. Loverboy-slachtoffers zijn woedend, want loverboys en liefde hebben niets met elkaar te maken en daar kan BNN geen verandering in brengen door middel van een datingshow. Hooguit verwarring zaaien.

Loverboy is inmiddels een ingeburgerd woord dat niets anders dan pooier betekent. Als BNN de betekenis van dat woord wil veranderen, dan zijn ze daar minstens tien jaar te laat mee. 
De overheid stopt miljoenen in schoolprojecten die voor de gevaren van loverboys waarschuwen en tegelijkertijd gaat een jongerenomroep met overheidsgeld aan de kijkers vertellen dat loverboys juist jongens zijn die de liefde een handje helpen. 
Als schrijver van het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ heb ik meer dan een jaar reseach over het onderwerp loverboys gedaan en ik weet wat voor verschrikkelijke dingen de slachtoffers hebben meegemaakt (tot seks met dieren aan toe). Leve de persvrijheid, maar BNN moet zich realiseren hoe kwetsend en ongepast zo’n titel is als het gaan om een entertainment-programma

Geef een reactie

Laatste reacties (50)