Laatste update 04 januari 2016, 15:24
9.342
193

oud-raadslid, blogger

Martijn is geboren in 1975, opgegroeid in Berghem, heeft een tijd in Oss gewoond en is in 2012 weer naar Berghem verhuisd.

Zijn uiterlijke wilde haren heeft hij verloren, van binnen is er echter nog van alles gaande en is inmiddels al jaren lid van de Socialistische Partij en zat van januari 2015 tot 2018 in de gemeenteraad in Oss.

In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij Scouting Titus Brandsma in Oss, mag hij graag wandelen door de Maashorst en kan hij genieten van een goed speciaal biertje.

Maak 2016 het jaar van de zwijgende meerderheid

Martijn Tonies stopt met zwijgen en roept ons allen op hetzelfde te doen

We willen met z’n allen Nederland terug. En dat kan ook. Je moet er wel wat voor doen. Dit is een boodschap aan de zwijgende meerderheid:

Stop met zwijgen.

Mensen vertellen me: “Als ik ergens laat horen dat het allemaal wat minder kan met de haat, krijg ik me een bagger over me heen. Daar zit ik niet op te wachten.” En dat kan ik me goed voorstellen.

En toch: stop met zwijgen.

Laat 2016 het jaar zijn waarin we onze stem laten horen tegen het geschreeuw. Dat we op informatie- en inspraakavonden luisteren naar wat er gezegd wordt. Dat we de onderbouwde mening van een deskundige beter waarderen dan een simplistisch plaatje op Facebook. Dat we cijfers niet zomaar gaan overdrijven. Dat we niet liegen om een punt te maken. Al helemaal niet als bestuurder. Dat we oprechte zorgen serieus nemen maar ook uitleggen dat sommige beweringen totale nonsens zijn. Dat we begrijpen dat inspraak hebben wat anders is dan je zin krijgen.

Dat we onze strijd voor fatsoenlijke sociale zekerheid en voorzieningen niet enkel over de rug van asielzoekers voeren. Dat we eindelijk eens accepteren dat Nederland geen blank land is, en mensen beoordelen op hun daden in plaats van religie of kleurtje. Dat we ons niet laten ophitsen. Dat Nederland weer bekend gaat staan als tolerant, vooruitstrevend, als hèt gidsland van Europa.

Dat Nederland, dat wil ik terug. Zwijg niet en laat 2016 het jaar van de luide, genuanceerde, vooruitstrevende en vriendelijke meerderheid zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (193)