2.708
9

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Maarten van Roozendaal

Eén van Nederlands allerbeste chansonniers is op 51-jarige leeftijd overleden

Het is gebeurd. Maarten van Roozendaal is vandaag, maandag 1 juli 2013, op 51-jarige leeftijd overleden. Eén van Nederlands allerbeste chansonniers.

Waarom ik daar verdrietig om ben is onder andere om de volgende onnavolgbare liedjes. Het prachtige MOOI, zijn lijflied RED MIJ NIET, en RODE WIJN, van Bram Vermeulen. In 2011 zag ik Paul de Munnik en Maarten van Roozendaal in een geweldig optreden, Heimwee naar de Hemel geheten, waarbij ze chansons zongen van door hen bewonderde en geliefde overleden collega’s. Kan dat concert, als het al fatsoenlijk is geregistreerd, nou niet eens worden uitgezonden?

Deze bijdrage verscheen ook op het weblog van Hanneke Groenteman

Geef een reactie

Laatste reacties (9)